BALIKESİRSPOR NEDEN DÜŞTÜ?

Balıkesir’in önde gelenleri, eski yöneticiler, siyasiler tek bir çatı altında toplanamadı. Balıkesirspor bu duruma itildi. Taraflar takıma sahip çıksa da hocalar değişse de sonuç değişmedi. Stadyum bir türlü dolmadı. Taraftar dışında ki, normal seyirci takımdan elini ayağını çekti. Kritik dönemlerde bile muhakkak bir kriz çıktı. Futbolculara ödemeler yapılamadı. Şehirde birlik beraberlik sağlanamadı. Bir anlaşma sağlanıp ortak bir yönetim oluşturulamadı. Her yeni gelen yönetim kemer sıkarak, borç ödemeye çalıştı. Olmadı. Transfer yapılamadı. Oyuncular ligde kalmak için çok fazla çaba göstermedi.

Yeri gelince, Balıkesir'in ekonomik gücünden bahsedip duruyoruz. Maalesef; şehrimizde ekonomik güce sahip olanlar her nedense bu güçlerinin bir kısmını Balıkesirspor’a harcamak istemediler. Bazı önemli kişilerde ben futbol takımına masraf yapamam diyerek takımın düşüşüne seyirci kaldılar. Balıkesirspor şimdi yeniden düştüğü lige çıkmak için mücadele edecek. Bakalım zaman ne gösterecek?

TARAFTAR NE DİYOR?

-         “Bütün Ekip Olarak Bu Saatten Sonra Mazeret Üretip, Hikâye Anlatmaya Çalışmayın, Gelecek Senenin Planını Yapın, Yaşı 30'u Aşmış, Futbol Oynama Hevesi Geçmiş, Futbolu Unutmuş, Armayı, Formayı Hak Etmeyen, Parasını Tahsil Etmiş Ya da Etmemiş Farketmez Bütün Futbolcu Eskilerini Kenara Çekin, Valizini Verin Eline Gitsinler.” Fanatik sayfasından alıntıdır.

-         “Gençler harcanıyor. Gençlerin hevesleri kırılıyor. Amatör yönetim, Belediye, şehrin ileri gelenleri ve menajerler Balıkesirspor'u amatöre kadar sürükleyecekler. Maalesef halimiz çok kötü !”  Balıkesirspor Sevdalılarından alınmıştır.

/////

HAYAT NE KADAR KISA

“Hayat çok kısa, mezarda yatacağınız günler ise çok uzun! William Somerset Maugham”

Yaş ilerledikçe insanlar kendilerini ölüme daha çok yaklaştıklarını hissediyor ve kaç sene daha yaşayacaklarını hesaplıyorlar. Sonra da ömür bitti gitti diye hayıflanıyorlar. Ölümün yaşı yok ki. Zamansız gelen bir olay. Önemli olan ise hazırlıklı olmak. Aslında kimse ölüme hazırlıklı değil. Dünya hayatına dalıveriyoruz zaman zaman. Hayat kısa, yolun uzun, Önünde ne var göremiyorsun, Hayat kısa, yolun uzun, Sonunda ne var bilemiyorsun diyor Orkun Işıtmak söylediği bir arajman da. Yaşamak için kısa bir süreye sahip olduğumuz doğru değil, ancak çoğunu boşa harcadığımız doğru. Eğer doğru kullanabilirsek, hayat yeterince uzun ve büyük başarılar için yeterince zaman cömertçe bize sunulmuş durumda. Ancak aşırı lüks ve manasız işlerde zaman harcadıktan sonra, ölümün soğuk nefesini ensemizde hissedince, biz farkına bile varmadan ömrümüzü tükettiğimiz gerçeğiyle er ya da geç yüzleşiyoruz. Aslında bize verilen hayat kısa değil, onu kısaltan biziz ve bize verilen hayat eksik değil, onu boşa tüketen biziz. Biliyor musunuz? Mutsuz olmak için hayat gerçekten çok kısa. Keşke insanlar kelebeğin ömründen bir ders çıkarsa. Mal, mülk, para, pul hırsı yerine, sevdiklerine sımsıkı sarılsa.