Balıkesirspor yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde toplandı ve kulübün gündemine ilişkin konular üzerinde görüşüldü. Toplantının ana maddesi Balıkesir iş dünyanın Balıkesirsporla ilgili olan suskunluğu idi. Toplantı sonucunda önümüzdeki günlerde Başkan Özgür Yılmaz'ın, Balkese destek olmayan kişi ve kuruluşları açıklama kararı çıktı. Bu rastgele bir açıklama olamaz. Anladığım kadarı ile Başkan Yılmaz, kulübe maddi destek vereceğini açıklayan, söz veren ve daha sonra da bundan cayanları açıklayacak. Bu konu da çok dikkatli davranmak önemli ve kaş yaparken göz çıkarmamak gerekir.

Balıkesir de aslında kulübe yardım yapacak çok STK var. Örneğin; Bursa ‘da Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Enes Can Demir, bu sezon Bursaspor'un bütün deplasman maliyetlerini biz dernek olarak karşılayacağız dedi. Bizde böyle bir şey yapılabilir. İlimizde mevcut olan BAGİAD - Balıkesir Genç İş Adamları Derneği de bütün deplasman giderlerini karşılayabilir.

Birde transfer tahtasının açılıp açılmama durumu var. Çok zor bir ihtimal ama diyelim ki tahta açıldı. Hangi oyuncular transfer edilecek? Kulübün transfer ile ilgili yönetim kurulu üyeleri ön hazırlık yaptı mı? Geçen yıllarda olduğu gibi yanlış transferler yapılırsa küme düşmek kaçınılmaz olur. Ne izlenen futbolcu var, ne de transfer komitesi. Yıllardan beri konuşulan ise şu: Alt yapıya önem verelim.Tamam da, kimsenin alt yapıya önem verdiği yok. Herşey oluruna bırakılmış.

Balkesin durumu belli, güreşlere yardım edenler Balkese de yardım etmeli. Ben yeterince ediyorum zaten dese de vatandaş bu işe doğrudan başkanın el atmasını istiyor. Başkanın ise buna hiç niyeti yok gibi. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek?

CADDE İSİMLERİ

Cadde ve sokak isimleri neye göre verilir? Diye aklıma gelince araştırdım. Bu konu da en önemli çalışma, Doç.Dr. Alpaslan ALİAĞAOĞLU ve Yrd. Doç.Dr. Yücel YİĞİT  tarafından yapılmış. Balıkesirin cadde adları, Balıkesir, Cumhuriyet caddeleri, şehit caddeleri, dostluk-kardeşlik caddeleri, yer-yön belirten caddeler, sayısal ve şahıs caddeleri ele alınarak açıklanmış.

Belediyelerce cadde, bulvar, sokak ve meydanların isimlendirilmesi için bir yönetmelik de mevcut.  Sokak isimleri ile ilgili yazılan kitaplarda bulunuyor. Kaybolan sokak isimlerinin unutulmaması için kitap yazan bir kişi ile yaptığım konuşmada aynen şunu söyledi: “Yıllar içinde sokaklara çeşitli isimler verilmiş, zamanla da değişmiş. Ama yurtdışında böyle değil. Örneğin Viyana da bir sokağa gittim, ismini merak edip araştırdım. Meğerse adı 300 yıllıkmış! Kimse bunu değiştirmemiş. Bizde ne yapmışlar? Ayırıcı Başı diye bir sokak vardı. Orada oturanlar sokağın adını değiştirmiş.”

Ülke genelinde gerçekten çok ilginç sokak isimleri var. Balıkesirde de çok dikkatimizi çekmesede bazen cadde, sokak, meydan isimleri değiştiriliyor. Bazılarına göre bu isimler değiştikçe tarih yok oluyor. Ülkemizde en fazla sokak isminin değiştirildiği yıl hangisi tahmin edin bakalım. Evet, 1980 yılı.

Benim anladığım kadarı ile tarihi cadde, sokak isimlerini değiştirmemek gerekiyor. 200 yıldan beri sokağın adı  Uzundöşeme ise bırakın öyle kalsın.