BALIKESİRDEKİ SAHTE HESAPLAR

Balıkesir son zamanlar da sahte hesap cennetine dönüştü. Değişik isimler altında sahte hesap açanlar siyaseti dizayn etmeye uğraşıyorlar. Buna ne gerek var ki? Anladığım kadarı ile bu insanlar psikolojik olarak rahatsız ve hesap sahte olunca da istediklerini yazabiliyorlar. Kim olduğunu bilmediğiniz içinde etrafta rahat rahat geziyorlar. Bazen tehdit, bazen de hakaret ediyorlar. Aslında bunlarla ilgili artık ciddi cezalar söz konusu.

BU HESAPLAR BULUNUR MU?

Evet, bulunur ve sosyal medya, Facebook, Twitter, Youtube, Friendfeed, Google Plus ve benzeri siteler üzerinden gerçekleştirilen tehditler için kanun 6 ay ile 2 yıl arasında ceza verileceği bilinmektedir. İnternet üzerinden tehdit ve hakaret suçları için hakarete uğrayan kişinin öncelikle bir suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Bu suç duyurusu ilgili Cumhuriyet Savcılığına yahut polis merkezine yapılabilir. Hakarete uğrayan kişi Facebook, Twitter, Google Plus vb. şifrelerini ilgililerle paylaşarak ilgili kayıtlara ulaşılmasına yardımcı olmalıdır. Çünkü; bahsettiğimiz siteler kişiler arasında ki yazışmaları özel hayatın gizliliği nedeniyle Türkiye makamları ile paylaşmamaktadır. Bu nedenle suçun ispatlanması açısından mağdurlar çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Mağduriyetin önüne geçmek için de ilgili şifrelerin Savcılık ile paylaşılması ve yapılacak bilirkişi incelemesi ile de hakaret hususunun tespit edilmesi gerekecektir. İnternet üzerinden tehdit ve hakaret suçları açısından en önemli problem failin ortaya çıkarılmasıdır.

///////

BİRAZ DA GÜLELİM
MAYMUN
Kadın bebeğiyle otobüse binerken otobüs şoförü kendini tutamayıp şöyle demiş:- "Aman tanrım ne kadar çirkin bir bebek..."Kadın sinirle biletini kutuya basmış, en arka tarafa geçmiş, bir adamın yanındaki boş yere oturmuş. Adam dönmüş kadına;- "Özür dilerim. Acaba az önce şoförle aranızda ne geçti?"Kadın:- "Büyük bir terbiyesizlik etti. Hakaret..."Adam:- "Bir kamu görevlisi insanlara hakaret edemez. Suç teşkil eder."Kadın:- "Doğru. Gideyim de şunu bir azarlayayım."- "Merak etmeyin, ben maymununuza göz kulak olurum..."

PAPAĞAN
Adam, papağanını gümrükten kolay geçirebilmek için bir kutuya koymuş, üstüne de "kırılacak eşya" diye yazmıştı. Gümrük memuru yazıyı okuyunca, kutuyu şöyle bir silkelemeye başladı. Aynı anda içeriden papağanın bağırdığı duyuldu: "Şangur şungur.. Şangur şungur.."

İKİ OLASILIK
Temel ile Dursun konuşuyorlardı…Temel Dursuna sorar:– Savaş çıkarsa yandık galiba. Dursun düşündü:– İki olasılık var, dedi. Ya çıkar ya çıkmaz. Çıkmazsa mesele yok, çıkarsa iki olasılık var:Ya çürüğe çıkarız ya askere alınırız. Çürüğe çıkarsak mesele yok, askere alınırsak iki olasılık var: Ya geri cephe ya ileri cephe. Geri cephede kalırsak mesele yok, ileri cepheye gidersek iki olasılık var: Savaşı ya kazanırız ya kaybederiz. Kazanırsak mesele yok, kaybedersek iki olasılık var: Ya esir düşeriz ya ölürüz. Esir düşersek mesele yok, ölürsek iki olasılık var: Ya gömerler ya kağıt fabrikasına yollarlar. Gömerlerse mesele yok, kağıt fabrikasına yollarlarsa iki olasılık var: Ya gazete kağıdı ya tuvalet kağıdı. Gazete kağıdı olursak mesele yok, tuvalet kağıdı olursaaak… İşte o zaman yandık Temel!

HEPSİ SENİN OLSUN
Platonik aşk yaşayan adamın birinin hayalleri gerçek olur; en çok sevdiği yıldız ile karşı karşıyadır, fırsat bu fırsat derken yıldız bayana sorar:– Saçınızdan bir tutam bana verirseniz size 100 dolar veririm!Yıldız:– Hımmm 500 dolar verirsen bütün peruk senin olsun.

DELİ HASTANESİ
Bir gün bir bilim adamı yılbaşı nedeniyle hastaneleri gezip akıllanan delileri salmaya karar vermiş. Bir sürü hastaneyi gezmiş fakat hiç akıllandığına kanaat getirilen deliye rastlamamış. En sonunda bir hastaneye gitmiş birde bakmış ki bütün deliler zıplıyor.
Hemen onlarla ilgilenen doktorlara sormuş:– Bunlar neden böyle zıplıyorlar?Doktor:
– Bunlar kendilerini mısır patlağı zannediyorlar, demiş.Bir de bakmışlar ki bir tanesi zıplamadan yatağın üzerinde sabit bir şekilde duruyormuş. Hemen ona yaklaşarak sormuş:– Sen neden zıplamıyorsun?Deli:– Ben tavaya yapıştım…