Bir çok Müslüman türbe ziyareti yapmaktadır. Türbeyi ziyaret ederken uyulması gereken bazı kurallar vardır. Türbeye çaput bağlamak, taş yapıştırmak, para atmak, tuz serpmek, bahçesinde veya eşiğinde kurban kesmek, mum yakmak, mezardaki ölüden dilekte bulunmak, Kâbe’yi tavaf eder gibi dönmek, türbeleri öpmek, türbeye el sürmek ve eğilerek girmek yapılan yanlışlardandır.Bu türbe ziyaretler bir çok kişinin maneviyatına çok iyi gelmektedir. Edilen dualar, türbe camilerinde kılınan namazlar bir çok Müslüman kardeşimize huzur vermektedir. Hatta türbe etrafında beş veya on dakika yürümek bile insanı manevi bir huzura kavuşturuyor.

Orada ki manevi atmosferde insan kendisini gerçekten güvende hissediyor. İşte tamda bu yüzden Osmanlı Devleti'nde suç oranı çok azdı. Bu güzel ortamları koruyalım ve gelecek nesillere de aktaralım.

*Ahmed Dede, Fevzi Dede, Doğru Hasan Dede

*Bandırmalı Ali Rızâ Bezzâz

*Çatalbaşoğlu Haydar Efendi

*Eğribozlu Mustafa Efendi

*Enisî Mustafa Efendi

*Hasan Baba

*İbrahim Dede

*Muhyiddin Rumi

*Muridoğlu Mustafa Aczi Efendi

*Pir Ali Efendi

*Sinan Dede (Burhaniye)

*Sinan Dede

*Şeyh Lütfullah

*Şeyh Hüseyin Dede ve Şeyh İbrahim Dede

*Veli Şemseddin

PİR ALİ EFENDİ TÜRBESİ: Büyük âlim ve velî İmâm-ı Birgivî hazretlerinin babası olan Pîr Ali Efendinin kabri Balıkesir Başçeşme mezarlığında, dış kapıdan içeri girildiğinde elli metre kadar içeride sağ taraftadır. Kaynaklara göre on altıncı yüzyılda yaşadığı ve Balıkesir'deki medreselerde müderrislik yaptığı bilinmektedir. Balıkesir'de Zihin Hocası adıyla tanınıp ziyaret edilmektedir.Türbe, TKTVKYK ’nun 14/03/1986 – 2134 sayılı kararı ile Kültür Portalı Envanterinde kayıtlıdır.