AVRUPA ÜZERİNDE ERDOĞAN GÜNEŞİ

Kısaca NATO denilen ( Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) özellikle Rus istilasına karşı 4 Nisan 1949 da ABD nin de dâhil olduğu 12 Avrupa ülkesinin iştirakiyle kurulmuş askeri bir ittifaktır. 1952 yılında Türkiye bu ittifaka Kore harbine asker göndermek şartı(!) ile dâhil edildi. 

            Daha sonraları çeşitli zamanlarda ittifaka katılan ülkelerle Üye sayısı 30 oldu.  Bu 30 üye ülkenin 2 si Kuzey Amerika kıtasında ABD ve Kanada’dır, 28 tanesi de Avrupa kıtasında bulunmaktadır.     

            14 Haziran 2021 tarihinde 30 üyeli NATO ittifakı zirve toplantısı Brüksel’de, 30 üye ülkenin oldukça kalabalık heyetlerinin katılımıyla yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu zirveye Cumhurbaşkanımız Sn. Tayyip Erdoğan başkanlığında kalabalık bir ekiple katılarak, adeta zirvenin parlayan yıldızı oldu.

            Bu güne kadar kendilerini üstün ırk ve üstün Devlet olarak gören ABD ve diğer Avrupa ülkeleri liderlerinin, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın karşısında silik bir görüntü sergilemeleri, NATO zirvesinin bir başka önemli yanı olarak hafızalara kazındı dersek yanılmış olmayız. Fransa’nın Emmenuel Makron’u, Yunanistan’ın Miçotakis’i, Alman’ların Bundeskanzleri Angela Merkel zirvede kaybolan ve Tayyip beyin biraz daha yakınında olabilmek için yarışanlar arasındaydılar.

            NATO zirvesi aynı zamanda Türkiye’deki şaşkın ve kişiliksiz solak basın organlarıyla, Reutres haber ajansının uydurma haber konusunda ne kadar yakın dirsek temasında olduklarını da deşifre etti.

            Merkezi Londra’da olan Reuters haber ajansı adeta rezil olma pahasına da olsa Devlet Başkanımız Sn. Tayyip Erdoğan ve Türkiye düşmanlığını tüm dünyaya haber diye hiç utanmadan servis etti. Haberin gerçeğinin ise Reuters haber ajansının verdiği gibi olmadığını, NATO zirvesine katılanlar kadar tüm dünyamız da ekranlardan takip ettiler.       

            Reuters’in yalan ve çarpıtma haberinde kullandığı bir saniyelik fotoğraf karesinin üzerine mal bulmuş bezirgân gibi atlayan, Türk basın tarihinin yüz karaları ve şeytan’ın SÖZCÜSÜ bir iki basın organı da Reuters’le birlikte bu haber yapma ve haber verme rezilliğini paylaştılar.

             NATO ülkeleri liderleri Erdoğan’ın bulunduğu masanın etrafında, Sn. Erdoğan’ı izlerken sol taraftan aniden ABD Başkanı Biden geliyor ve doğruca Tayyip beye yönelerek hoş geldiniz diye elini uzatıyor. Tayyip Bey bu el uzatmayı birkaç saniye geç fark ederek ayağa kalktığında, haliyle bir miktar eğilmiş gibi görünüyor. Bütün dünyanın gördüğü bu bir saniyelik görüntüyü veya fotoğraf karesini Reuters haber ajansı, ‘’Tayyip Erdoğan, Biden’in selamına eğilerek karşılık verdi’ dercesine’ servis ederken, Sn. Erdoğan’ı Bayden’in karşısında ezik gösterme amacı güdüyordu.

            Tayyip Bey’in NATO zirvesindeki asil duruşu ve diğer NATO katılanlarının Tayyip Bey’e gıpta ile bakışları karşısında Joe Biden (Baydın) ın samimi duruşu ve Devlet Başkanımız Tayyip Bey’le samimi diyalogu Avrupa liderleri için adeta düşman çatlatacak görüntülerdi.!

            Batının gönüllü yalakası, bir kısım solak Türk basını için, Tayyip Bey’in onurlu duruşu ve ABD Başkanı Joe Biden’in Tayyip Bey’e alâkası kabul edilecek şeyler değildi.  Onlar istiyorlar ki, ABD Başkanı Cılinton’un karşısında süt dükmüş kedi gibi ve titreyerek ayakta zor durabilen, Atatürk’ün partisi CHP nin genel Başkanı Ecevit gibi, Tayyip Bey’de iki büklüm ezik, büzük el pençe divan dursun.

            Unutulmasın ki, Emperyalistlerin karşısında el pençe divan durmak el etek öpmek ve yalakalık yapmak bu günkü Türk solunun önde gelen meziyetlerindendir. Ecevit örneğinde görüldüğü gibi! (ABD Conilerini Karaköy’de denize atan solcuların kulakları çınlasın)

            Joe Baydın’ın NATO zirvesini selamlaması ve bazı Avrupa ülkeleri liderlerine pozisyon gereği bir, iki saniye de olsa dokunmasını büyük bir gurur ve onur kabul eden Avrupa Devlet Başkanları bilmiyorlar ki, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Tayyip Bey Osmanlı Cihan Devletinin varisidir. Keferenin önünde değil, ancak Allah’ın huzurunda eğilir. İngiliz ve Fransız elçileri Osmanlı Sultanı ile iki dakika görüşebilmek için sarayın misafirhanesinde günlerce sıra beklerlerdi.

            İngiliz ve Fransız elçileri Osmanlı vezirinin atının üzengisini öpebildikleri için kendilerini şanslı sayıyorlar ve ülkelerine haber göndererek ‘’bu gün bayram ilan edin, Osmanlı Sultanının huzuruna çıkamadım ama Vezirinin (Başbakanının) atının üzengisini öpebildim’’diye.  İşte Tayyip Bey böyle bir Sultanın böyle bir ecdadın torunu ve böyle bir milletin ahfadıdır.

            NATO zirvesinde Avrupa Devlet Başkanları Tayyip Beyle görüşebilmek için adeta kuyruğa girdiler. (Tıpkı Osmanlı Vezirinin atının üzengisini öpebilmek için kuyruğa giren Firenk elçiler gibi.) O zalimler biliyorlardı ki, Tayyip Beyin sağı solu belli olmaz. Olmadık bir zamanda zalimliklerini, katilliklerini, yalancılıklarını ve alçaklıklarını yüzlerine vuruverir.!

            Yine biliyorlar ki, Türkiye eski Türkiye değil. Corona 19 a rağmen Ekonomisi altın çağını yaşıyor, ülke içinde ve dışında yaptığı atılım ve yatırımlarla dünyaya parmak ısırtıyor.

            Türkiye,  Ak deniz ve Kara denizde Petrolünü ve gazını çıkarmış adeta buralarda egemenliğini tekraren ilan etmiş, sırada Ege denizi var. O halde Türkiye’ye ve özellikle Tayyip Beye karşı dikkatli olunmalı ve yanlış yapılmamalıydı. Dünya Emperyalistleri ve bunların gönüllü uşakları solak muhalefet ve solak şarlatan basın organları bu sebeple feryat ediyorlar. Feryatlarına rağmen Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelinin atılmış olması aynı zamanda dünya haritasının yeniden çizilmesiydi.   (!)

            Türkiye muhalefeti ve solak muhalefet Tanzimat tan bu yana kalkınmış ve bağımsız Türkiye’ye tahammül edemiyorlar. Almancılık, İngilizcilik, Fransızcılık, Amerikancılık veya Rusçuluk bunların damarlarında dolaşan kan, Mandacılıkta karakterleri olmuş.  Bağımsız Türkiye’yi hayal dahi edemiyorlar, İlle de manda olacaklar!  Manda, Mandater) (Kendi kendini yönetmeyecek olan bir ülkeyi geçici olarak başka bir ülkenin hâkimiyetine vermektir)

            Emperyalist Dünya Devletleri elbet Osmanlı varisi Türkiye cumhuriyetinin gazına, Petrolüne sevinemezler. Çünkü onlar petrolsüz, gazsız ve her şeye muhtaç bir Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Tıpkı yerli olduklarını sadece zannettiğimiz bizim muhalefet gibi(!)  Sözün burasında bir Anadolu köylüsü kadınımızın söylediklerine kulak verelim; ‘’Ben köyümde odun ve kömür yakarak ısındığım ve yemeğimi odun ateşinde pişirdiğim halde, Devletimizin yerli imkânlarla bulduğu doğalgaza ve petrole seviniyorum.  Sen evinde, mutfağında, banyonda her işini doğalgaz ile gördüğün halde, bulunan doğalgaza ve petrole sevinemiyorsan Ya cibilliyetin bozuk, ya sütün bozuk, ya da kanın bozuktur’

            Velhasıl NATO zirvesine Sn. Tayyip Erdoğan ve Türkiye mührü vurulmuştur. Elbet bu durum Avrupalı emperyalistlerce ve içimizdeki yerli ajanlarınca kolay kolay hazmedilemeyecekti. Ve edemediler de. Bu sebeple Türkiye’deki satılmış ve karaktersiz basın organlarını devreye sokarak ve muhalefete de gaz vererek son derece çirkin saldırılara başvuruyorlar, algı operasyonlarıyla milletimizin ufkunu karartmaya çalışıyorlar.

            Özet olarak Türkiye’nin gerçek potansiyelinin harekete geçtiği ve geleceğin dünyasındaki yerini şimdiden güçlendirdiğini, Avrupa ve tüm dünya NATO zirvesi dolayısıyla bir kez daha gördü. ‘’Bu sebeple diyoruz ya; Avrupa ülkeleri Devlet Başkanları, Devlet Başkanımız Sn. Tayyip Erdoğan’ın karşısında bir mum gibi eriyorlar. Çünkü Erdoğan güneşinin tarassudu altındalar.  

            Batı dünyasının yalancı ve emperyalist liderlerinin gözleri kamaşsa da, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyamızı uyandırmaya, ezilmiş ve sessiz yığınları kıyama kaldırmaya ve Dünya 5 ten büyüktür diyerek emperyalistlerin uykularını kaçırmaya devam edecektir…29.06.2021 Blk.