ALTIEYLÜL İLÇESİ KABAKLI MAHALLESİ'NDE BİR TÜRBE

Dün Kabaklı Mahallesine gittim. Köyün girişindeki bir yer dikkatimi çekti. Önce cami (mescit) sandım. Yaklaşınca minaresinin olmadığını gördüm. Kubbeli ve kare bir yapı idi. Kahvede otururken yanıma gelen Ahmet ağaya ilk kez gördüğüm ve hiç duymadığım bu türbenin hikâyesini sordum. Ahmet ağa şunları söyledi:    -  “Rivayetlere göre köyden hacca giden kişi, gitmeden önce yanında çalışan kişiye tarlasına buğday ekmesini söyler.  Ancak; çalışan kişi buğday yerine kabak eker.  Hac dönüşü buğday ek dediği yerlerde kabak görünce kızan tarla sahibi ve kabaklara elindeki sopayla vurur. Kabaklar kırılınca ve içinden buğday çıkar. Kabaklardan buğday çıkınca tarla sahibi yanında çalışan kişinin ermiş bir zat olduğunu düşünür. Bu ermiş zat olduğu düşünülen kişi ölünce mezarı da oraya yapılır. Köyün adı da kabaklı köyü olarak kalır. Bu kişinin 5-6 yüzyıl önce Arabistan dan gelme biri olduğu da söylenmektedir. Bundan dolayı Arap dedesi de denmektedir”.

Yolunuz düşerse gidin ziyaret edin. Balıkesir'e yaklaşık 15 km. ve Organize Sanayinin birinci girişinden çok kolay gidebilirsiniz. 

/////

İSTANBULDAN BİR TAKSİ HİKAYESİ

Özellikle son zamanlarda Türkiye'nin en kalabalık şehrinde vatandaşlar taksi bulmakta zorlanıyor çünkü pek sevgili şoförlerimiz bizleri beğenmeyip turist avına çıkmış durumda.

İstanbul da bir taksici Arap turistleri Anadolu Yakası’na götürecekmiş. Köprüden geçmeden önce pasaport kontrolu var diye turistlerin pasaportlarını almış ve kontrole götürecekmiş gibi araçtan inmiş. Yaklaşık 10 dakika sonra geri dönmüş. Pasaportlarınız da sorun var gözaltına alınacaksınız, 300 dolar verirseniz ben hallederim demiş.Korkan turistler de 300 doları hemen çıkarıp vermiş. 300 doları alan taksici  yine sözde kontrol noktasına gitmiş. Sorunu çözmüş! Daha sonra da turistleri Salacak Sahili’ne bırakmış. 100 dolar da öyle almış. 

İstanbuldaki taksiciler sadece bizleri mağdur etmiyor. Turistler de fazlası ile taksicilerden nasibini alıyor. Daha fazla para almak için yukarıda anlattığım gibi birçok çirkin yönteme başvurabiliyorlar.

İstanbula gidin. Günün hiçbir saati taksi yok ve bunun mantıklı bir açıklaması da yok. Daha fazla kar etmek için vatandaş mağdur ediliyor. İBB’ye her gün bu konuyla ilgili yüzlerce şikâyet yağıyor. Vatandaşlar, taksicilerle ilgili yaşadıkları sorunları sosyal medyada uzun uzun anlatıyor fakat ne çare…