ALLAH SABIR VERSİN

Yazımın başlığında çok samimiydim. Allah gerçekten sabırlar versin…

Maliye Bakanımız Sayın Nebati televizyonda  ekonomide çektiğimiz zorluklar ve enflasyonun yüksek olması uzun süre yaşadığımız pandemi ve yanı başımızdaki Ukrayna, Rusya savaşına bağlı olduğunu söyledi. Salladığı kesin.

TÜİK sitesine girip Türkiye enflasyonunun yüzde 69.97 Rusya’nın yüzde 16.67, Ukrayna’nın 16.4 olduğunu gördüm peki bizdeki yüksek enflasyonun nedeni Rusya, Ukrayna savaşı ise neden o iki ülkede enflasyon yüksek değil?...

 

 

 

 

ALLAH SABIR VERSİN

 

Yazımın başlığında çok samimiydim. Allah gerçekten sabırlar versin bunu içinizi karartmak için söylemediğimi bilmenizi isterim.

Bu insan hep muhalefet yapıyor içimizi karartıyor demeyin. Elimden geldiği kadar duygusallığa meyletmeden gerçekleri yazmaya çalışıyorum. Yazılarımın kaynağı genelde büyük ve ciddi haber siteleri ile araştırmalarım olmuştur yazdığım her yazıdan sonra haftaya kesinlikle siyasi bir şey yazmayacağım diyorum ama öyle güzel malzeme birikiyor ki yazmadığım zaman kendimi suçlu zannediyorum.

Alın sizlere bir örnek daha iki gün önce Maliye Bakanımız Sayın Nebati televizyonda  ekonomide çektiğimiz zorluklar ve enflasyonun yüksek olması uzun süre yaşadığımız pandemi ve yanı başımızdaki Ukrayna, Rusya savaşına bağlı olduğunu söyledi. Salladığı kesin. Bu nedenle TÜİK sitesine girip Türkiye enflasyonunun yüzde 69.97 Rusya’nın yüzde 16.67, Ukrayna’nın 16.4 olduğunu gördüm peki bizdeki yüksek enflasyonun nedeni Rusya, Ukrayna savaşı ise neden o iki ülkede enflasyon yüksek değil. Onlar savaş halinde biz değil.

Bir kaç gündür tüm televizyon kanallarında dönen bir haberi sanırım duymayan kalmamıştır.

Kırmızı bültenle aranan İŞİT yöneticisi İbrahim Balı, Konya devlet hastanesinde tedavi oluyor ve tedavisi bitince çekip gidiyor.

Türkiye BMM plan ve bütçe konuşması sırasına İçişleri Bakanımız Soylu, İBB de çalışan 455 PKK’lı olduğunu söylemişti demek ki nerede ne var biliyor peki kırmızı bültenle aranan İŞİT yöneticisini nasıl hatırlamadı acaba.

Türkiye tarihinde ilk kez Hindistan’dan buğday alacak Rusya ile Ukrayna’nın  savaş halinde olması nedeniyle buğday açığını Hindistan’dan karşılamayı kararlaştıran Türkiye  bu konuda direkten döndü.

50 bin ton buğday siparişi veren Türkiye  tüm umutlarını  buraya bağlamıştı ancak Hindistan devleti  ülke dışına buğday satışını durdurduğunu  açıkladı ancak sözleşmeleri yapılmış olan satışların gerçekleşeceğini söyleyen Hindistan’a yetkililer  geçtiğimiz Nisan ayında  50 bin ton  buğday satış sözleşmesi yapıldığını ve Hindistan’ın aldığı karardan etkilenmeyeceğimizi söylediler  yani bir nevi direkten döndük sayılır.

 

REKORTMENE VEDA

Eskilerin Yeşilköy bizim ve Z kuşağının Atatürk havalimanı Millet Bahçesi oluyor.  1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılan Atatürk Havalimanı 29 Temmuz 1985 yılında Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından Yeşilköy Havalimanı adı Atatürk Havalimanı olarak değiştirilmişti.

2015 verilerine göre Türkiye’nin en yoğun ve dünyanın 11. en yoğun yolcu trafiğinin olduğu hava limanıdır.  Eylül 2016 da 1453 ila her 59 saniyede iniş ve kalkış yaptığı havalimanıdır.

Atatürk hava limanı tüm zamanların rekorunu kırmıştır. 2015 yılında 61.332.124 yolcu 464.774 uçak ve 790.744 ton kargo trafiği ile rekortmen bir havalimanı. 2019 yılında sivil uçuşlara 2022 yılında ise Kargo uçuşlarına kapatıldı ve millet bahçesi yapımı için ihale edildi.

Şu günlerde iş makinalarının girdiği rekortmen havalimanı yatıp yuvarlanacağımız bir millet bahçesi olacak hayırlısı olsun bu kadar kahır fazla gelir diye eşofmanlı Şevket hocadan alıntılar yaptım biraz kafamızı dağıtalım. Eşofmanlı Şevket hocaya sorulan soruları aktarıyorum. “Hocam tıkanan akşam trafiği kireç çözücüyle açılır mı? Referanduma gitmek için hangi araca binmeliyiz? Ana muhalefetin anneler günü kutlanır mı? Anayasanın yedinci fıkrası komik midir? İş ararken yastığın altına bakmalı mıyız?  Terbiye edilmeyen et küfreder mi?  Kızgın yağ ne zaman sakinleşir? 

Biraz kafamızı dağıtmak istedim.