AL TAKKE VER KÜLAH

Al takke ver külah yaş olarak bizden daha büyük olanların daha sık kullandığı bu deyim alkıma geldi.

Peki al takke ver külah ne demek, uzun süre konuşup tartışma sonucu samimi olmuş iki kişi arasında yaşananlara denir oka dar samimi olmuşlar ki  kimin takkesi  kimin külahıyla değişmiş farkında değiller.

Buna günümüzde kimin eli kimin cebinde diyorlar ne kadar doğru bilemem ama bana göre biraz haklılık payı var.

Hemen her yazımızda market fiyatları yumurtaya gelen zamlar Pazar market felaket akaryakıt zamları filan her hafta bu konulara değiniyoruz hoş sadece ben değil televizyon haber bültenlerinde de aynı konular işleniyor demek ki ülkenin gündemi bu yani pahalılık geçim zorluğu.

Tüm bunlarla mücadele etmeye çalışan yerel basın yavaş yavaş kan kaybediyor, yerel gazetelerin ana malzemesi gazete kağıdına  % 60 zam yapılmasına rağmen resmi ilan fiyatlarında bir değişiklik yok kalıp fiyatlarını yazmak bile istemiyorum.

Ülke genelinde SEKA’ların satışlarını alkışlayanlar bugün kağıt zamlarından niye şikayet ediyorlar onları da anlamıyorum.

Ülkemizi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 20 yıldır iş başında  ancak ülkemizde 15 yılda  kağıda gelen zam miktarı % 462  kulağa bile hoş geliyor değil mi? 462 zam  kağıdın hammaddesi ağaç  şükürler olsun ormanlarımız hayli fazla ancak işleyecek kağıt fabrikası bırakmadılar yurt genelinde 125 gazete kapandı artan maliyetleri karşılamadığı için yayın hayatına son veren 125 gazetenin çalışanları da işsiz kaldı.

Binlerce basın emekçisinin işsiz kalması kimseyi ilgilendirmiyor değil mi? bizi idare ettiklerini zannedenlerle oka dar samimi olduk ki al takke ver külah  gazeteciler her zaman göz önünde olmuştur ve kıskanılmışlardır resmi törenlerde hep en öndelerdir maçlarda basın tribünü  veya kale arkasında konserlerde  sanatçının yanı başında  bunlar  gördükleriniz  evet gazetecilerin birde görünmeyen yönleri vardır ancak o yanlarını kimse bilmez  bilse dahi yaşamak istemez. Nedir o görülmeyen yanlar toplumsal olaylarda  eylemcilerle birlikte dayak yerler  okuyucularını haberdar edebilmek adına  itfaiye teşkilatıyla gerekirse alevlere dalarlar şiddetli kar yağışında kapanan yolları açmaya çalışan ekiplerle birlikte  yol çalışmalarına giderler amaçları sadece habercilik yapmak olan gazeteciler kolayca hapse atılırlar  kağıt zamlarından dolayı gazeteleri kapanır  kimselere al takkeni ver külahımı diyemez.