ACINACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ

Şöyle bakıyorum da ağlanacak halimize gülüyoruz. Hattı zatında bu gülmeler şaşkınlık eseri. İnsan ya şaşkınlıktan güler ya da coşkunluktan güler. Ben bu gülmelerin şaşkınlıktan olduğu kanaatindeyim. Çünkü gülecek ne halimiz var. Ne de gücümüz var. Ağlanacak haldeyiz. Bir liraya aldığımız maydanoz olmuş 10 lira. Artık gerisinin ne olduğunu siz düşünün. İnsanın inanası gelmiyor. Çok uzun zamandır pazara gitmiyordum. Bu hafta pazara kızımla birlikte gittim. Pazar esnafı ile de sohbet etme imkânı buldum. Alıp satıcı olanlar. Sattığımız malın yerini ayni fiyattan dolduramıyoruz diyorlar. Üretici olanlarda elektrik, su, ilaç ve mazotun fiyatlarına yetişemiyoruz diyor. Evet mazot üreticiyi zorluyor. Fiyatla almış başını bizim ulaşamayacağımız yerlere gitmiş. Bu fiyatların düşeceğine ben inanmıyorum. Artık bu zamlı fiyatlar yerini bulmuş. İnmesi mümkün değildir. Çünkü üreticilerin girdilerine çok zam yapıldı. Doğal gaz ve elektriğe yine zam yapıldı. Avrupa doğal gazı hükümetler Rusya dan direk olarak kendileri alıyor. Bildiği kadarı ile 180 liradan alıyor. Aracı kullanmıyorlar. Biz ise 280 liradan alıyoruz. Kurulmuş olan bir şirket aracılığı ile alıyoruz. Nasıl elektrik olayında kurulmuş bir şirket aracılığı ile elektrik kullanıyor isek. Doğal gazda da kurulmuş bir şirket aracılığı ile doğal gaz kullanıyoruz. Vatandaş olarak kurulmuş şirketleri besliyoruz.  Belli bir kesim var bunlar istedikleri her şeye hem sahip olabiliyorlar. Hem de sessiz sedasız vurgun yapıyorlar. Enflasyon tarihin zirvesine çıkmış. Paramızın değeri dibe vurmuş.  Enflasyonla mücadele ediyorlarmış. Bu nasıl ekonomi anlayışıdır anlamak mümkün değil.  Bir ülke nasıl olurda parasını dibe vurmasına seyirci kalır. Şahane bir maliye bakanımız var. Üzülmeyin her şey güzel olacak. Paramız dibe vurdu. Gidecek başka yeri yok diye. Öyle rahat anlatıyor ki. Güler misin, ağlar mısın bu nasıl bir anlayıştır. Biz vatandaş olarak üzülüyoruz kahroluyoruz. Bakan beyin hiç umurunda bile değil. Sanki milletin aklı ile dalga geçiyor gibi. Düşüne biliyor musunuz bir maliye bakanı üzülmeyin paramız dibe vurdu. Daha başka gidecek yeri kalmadı diye o kadar pervasızca söylüyor ki? İnsan ne güleceğini bilebiliyor. Ne ağlayacağını bilebiliyor. Pervasızlık almış başını gidiyor. Bu ülke bu olayları hak etmiyor. Bu ülkeye hakikaten yazık oluyor. İşler saldım çayıra Mevla’m kayıra durumuna gelmiştir. Allah sonumuzu hayır eylesin. Ben sonumuzu hiç iyi görmüyorum. İktidar vaatte bulunduğu ne varsa? Hiç birisini yerine getirmedi. Milletin menfaatine olacak hiçbir kanun çıkarmadılar. Çıkarılan kanunların hepsi kendi menfaatlerine göre çıkarılmıştır. Seçim barajını 7 ye düşürdüler. Bunda kimin menfaati var. Kendilerini menfaati var. Kaldırın gitsin barajı da görelim. Saygılarımla 
Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim.  Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. 
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!