ACI GERÇEKLER

Acı geçeklerin anlatma vakti geldi çattı. Malum önümüz kış yani lay lay lom günlerin sona erdiği yiyecek, içecek yakacak konularının uzun uzun düşünülmesi gereken sezona girmemize çok az kaldı.

Kimileri 6 ay uyuyun yeniden uyanın demiş olmasına rağmen bizi yıllardır uyutanlar var. Allaha şükürler olsun ama ülkede nedense pek bir şey değişmiyor. Bakın sizlere Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığından 2021 yılında sosyal yardım alan ailelerin sayısını aktarayım.

Geçen yıl 27 milyon 189 bin 433 kişi yardım almış. Yani 5 milyon 903 bin 515 hane sosyal yardımdan faydalanırken 2 milyon 476 bin 457 si düzenli yardım, 5 milyon 276 bin 998 i  sürekli yardım  almış.

Bir milyon 849 bin 940 hane ise hem düzenli hem de sürekli yardımlardan yararlanmış. 21 Mart 2022 de Türkiye nüfusunun yaklaşık % 32 si yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.

Yoksul sayısı bir yılda 4,5 milyondan 11 milyona kişiye yükseldi. Bunlar bu ülkenin ACI GERÇEKLERİ değil midir? yukarıda karakıştan bahsettim işte karakışta bizi bekleyen acı gerçekler.

Şu anda semt pazarlarında patates 10 TL ve üzeri satılıyor hem de taze hasat yapılan şu aylarda soğan oda aynı tam hasat zamanı ama kilosu 10 TL.

Hani yaz gelince her şey ucuzlayacaktı beklide ucuzlamışta bizim haberimiz olmamış olabilir.

Her şey gerçekten çok ucuzlamış ama Türk vatandaşlarına değil Bulgar vatandaşlarına ucuzlamış. Hani Edirne’den ülkemize kimlik kartlarıyla gelip çok ucuz olduğu için valizlerini tıka basa dolduran Bulgar vatandaşları için sevinesim  geliyor.

Ne kadar şanslı bir millet hemen yanı başlarında onlar için yaşanası bir cennet var. Bakın 31 Temmuz 2020 de Bulgar Levası 4.20 lira, 31 Temmuz 2021 de 5.20,  31 Aralık  2021 de 7.11, 31 Mart 2022 de  8.40 ve 31 Temmuz 2022 de 9.36  şimdi bu ülke kimin için cennet kimin için cehennem hep beraber karar verelim.

Bulgarlar, Hristiyan biz  elhamdülillah Müslümanız  ancak hiç birinin gereğini tam olarak yaptığımızdan eminde değilim.

Artan fiyatlar karşısında diyanet geçtiğimiz günlerde bir fetva vererek “fiyatları  tayin eden Allah’tır” dedi. Konuyla ilgili  olarak  Allah Resulü  fiyatlar artmaya başladığında  kendisinden  bu duruma  müdahale etmesi  istendiğinde  şöyle buyurmuştur  “şüphe yok ki fiyatları tayin eden darlık ve  bolluk veren  rızıklandıran  ancak Allah’tır.” Evet fetva aynen böyle bunu yayınlayan diyanet bazı çevrelerce çokça eleştirilince şöyle bir şey yayınladı “Yüce dinimiz İslam’ın İlkelerinin  bilgisizce  alaya  alınması  en hafif tabirle  saygısızlıktır. Herkesi dikkatli olmaya çağırıyoruz.” Ben Diyanetin fetvasını hiçte küçümsemedim. Böyle bir şey olur mu olmaz mı diye çok düşündüm ve hemen aklıma  geliverenler  şunlar çarşı Pazar fiyatlarını Allah yükseltiyorsa doğalgaz, elektrik  akaryakıt, otomobil, konut  fiyatları, köprü,  otoyollar  bunları merak ettim acaba bunların fiyatlarını kim yükseltiyor. Kalın Sağlıcakla.