2022 YILI VE SONRASI DÜNYA VE TÜRKİYE DURUMU

ABD, Sovyetlerin’in  staratejik hataları!..
1,)2 ci dünya savaşından beri natoyu kurmuş olan   natolu ABD.!...                                                                                              A,) Afrikada, Asyada,( Kore, Vietnam, Kanboçya, Pakistan, Afganistan, İran, Irak, Suriye, Mısır, Libya, Cezair, Fas, Tunus ve diğer Afrika ülkelerinde uzun savaşlara rağmen  tam bir netice almadan  bu ülkelerden  kaçarak  kendisini  daha fazla risklere sokmadan askeri, siyasi, ekonomik   beceriksizliklerini başka yollardan ufak tefek avantajlar elde ederek)      75 senedir  kendini ve müttefiklerini avutmaya çalışmıştır. Hala daha avutmaya devam etmektedir. Güney Amerika kıtasında’da hiç bir etkili varlık neticelerini   alamamıştır.
Sovyetler Birliği de 2. Dünya savaşından sonra  Çin ile birlikte 5 büyük devletin  BM de veto yetkilerine rağmen de  75  senedir kendilerini ve müttefiklerini dünyanın 5 kıtasında; etkili, neticelere götürememişlerdir.
Çin  ve  Hindistan strateji olarak 2 ci dünya savaşı neticelerinden  uzak kalarak  bu geçen  75 yılda ekonomilerine  kendi çaplarında revizyonist hareket ve planlarla  fevkalade neticeler almışlardır . Bugünkü ABD kıtalarındaki devletlerden, Avrupa ve  Rusya devletler birliğinden  daha az  dünya enflasyonist yapısından etkilenmektedirler!..
Bundan sonra dünyadaki ve ülkelerindeki;   hammadde, maden, petrol, enerji kaynaklarına sahip çıkan ülkeler, devletler, milletler!.. Altın ve kendilerinin  ülke devlet paralarına öncelik tanıyan   strateji izlemeleri kaçınılmazdır. 
Rusya’nın  1 ayda   bitirmesi gereken Ukrayna savaşını  3,4,5,6  ve devam eden aylara yaymasının maddi ve manevi ve stratejik  faturaları fevkalade ağırın ötesi çok ağır  olacaktır .
ABD, nato, Avrupa, Sovyetler Birliği ve Afrika, Orta Asyadaki, Orta Doğudaki 25-30 ülke, devlet ve milletleri  tahammül  edilmez  açlık fırtınaları içinde  dünyada önü  alınmaz engellenemez göçlere sebep olacaktır . Vesselam