Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangında zarar gören üreticiler için harekete geçen Balıkesirli BALYEMfirması mağdur olan yetiştiricilere yem desteğinde bulundu.

Son günlerde yaşanan yangın felaketlerinin yaralarını sarmak adına vatandaşlar tek yürek olurken, yardım kampanyaları da hızla devam ediyor.

Bu bağlamda Balıkesir’den dünyaya yayılan yatırımlarıyla Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına destek olurken bir yandan da sosyal sorumluluk çabalarıyla Türk milletine hizmet eden Yırcalı Holding kuruluşlarından BALYEM firması,Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangın dolayısıyla büyük ölçüde zarar gören üreticiler için harekete geçti.BALYEM ilk aşamada bölgeye besi ve süt yemi desteği sağladı.

 

“SEKTÖRÜ HAREKETE GEÇİRDİK”

Yaptıkları yem desteği ile sektörde ilk kıvılcımı yakan ve yangın zede çiftçilere destek olan BALYEM firmasının Genel Müdürü Hasan Sakarya; süreci ve sağladıkları destek hakkında şunları söyledi; “Ülkemizdeki bu yangın haberleri hepimizi üzdü. Bizde firma olarak bölge müdürlerimizden sahada ki durum hakkında rapor aldık. Görüşmelerimizde bazı köylerin boşaltıldığını hayvanların telef olduğunu öğrendik ve biz ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Yangın bölgelerinden taşınan hayvanların yem ihtiyacı olacağını öğrendik.

Yardım ihtiyacı olduğunu öğrenince konuyu Sn. Rona Yırcalı ve Sn. Sinan Yırcalı ile paylaştık. Kendileri de “derhal gereğini yapalım” diyerek bize talimatlarını verdiler.

Daha sonra Manavgat Süt Üreticiler Birliği Başkanına ulaşarak görüşmeler yaptık ve Tire fabrikamızdan bölgeye ihtiyaç olabilecek yem çeşitlerinden gönderdik. Bu yemler şuanda bölgede ihtiyaç sahibi üreticilere dağıtılıyor. Veteriner hekim arkadaşlarımızda yetiştiricileredestek vermek için yine sahadalar” dedi.

 

YARDIMLAR SÜRECEK

Genel Müdür Hasan Sakarya, yangınların bölge üreticisini çok fazla olumsuz etkilediğini hatırlatarak, ilerleyen dönemde yardımlarının süreceğini söyledi. Sakarya; “Sağ olsun Sn.RonaBey, bu işler ilk kıvılcım patladığında herkes duyarlılık gösterir sonrasında unutulma olur diyerek biz unutmayalım ileride yine yardım yapalım” notunu da iletti.

Aslında biz bu yardımı sektörü biraz hareketlendirmek ve herkesin dikkatini çekmek için yaptık. İyide oldu Türkiye’nin birçok bölgesindeki meslektaşlarımız bizde böyle bir şey yapmak istiyoruz siz kiminle irtibata geçtiniz diye bizleri aradılar. Bayilerimizden arayanlar oldu. Birçok firma ve bayimizdenbölgeye saman ve yonca desteği sağlandı. Sektörü bu anlamda ateşlemiş olduk. Bizim üzerimizden yardım göndermek isteyenlerde var. Yeniden yardım yaparsanız haberimiz olsun bizde göndermek istiyoruz diyenler de oldu. Yangından zarar gören üreticiye destek olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

TOPLUM OLARAK BU GİBİ KONULARDA DUYARLIYIZ

Öte yandan bu tür olaylarda ve afetler konusunda Türk toplumunun duyarlı ve yardımsever olduğunu söyleyen BALYEM Genel Müdürü Sakarya; sözlerini şu şekilde tamamladı, “Toplum olarak bu tarz olaylarda siyaset üstü birleşiyoruz. Bu anlamda güzel bir duyarlılık oluştu herkes üreticinin yanında biz elimizden geldiğimiz ölçüde yardım yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bir bütün olarak hareket etmesi bence çok güzel. Devletimiz üzerine düşeni mutlaka yapacaktır ama bunlar gerçekleşene kadar milletimiz oradaki insanların yanında olacaktır” dedi. HABER: İLKAN TOPRAK