Balıkesir’deki Simav Çayı’nın kirliliği hakkında açıklamalarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Simav Çayı’nda artık kurbağa ve balıkların yaşamadığını dile getirerek hem ekosistemin bozulduğunu hem de insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini ifade ederek ilgili kurumları göreve davet etti.

Kepsut İlçesi Bektaşlar köyünden de geçen Simav Çayı, başta kanalizasyon atıkları ve diğer atıkların çaya dökülmesi sonucunda neredeyse kullanılamaz hale geldi. Daha önceden Simav Çayı’nda insanların yüzdüğünü belirten mahalle sakinleri şimdilerde bir balık bile göremediklerini söyledi. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Simav Çayı’nı incelemek için gittiği Bektaşlar köyünde yaptığı açıklamalarda ilgili kurumlardan Simav Çayı’nın eskisi gibi tertemiz akacak şekilde olması için göreve çağırdığını söyledi. Simav Çayı’nda ne bir balık ne de bir kurbağa görebildiğini dile getiren Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, ilgili sanayi kuruluşlarının mutlaka denetimden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin: “Bugün Balıkesir ilimizin güzel ilçesi Kepsut’un Bektaşlar köyündeyiz. Tarımsal üretimiyle, doğal güzellikleriyle Kepsut bizim gözbebeği ilçelerimizden birisidir. Burada gördüğünüz üzere şuanda Simav Çayı’nın üzerindeki köprüden sizlere sesleniyoruz. Bu gördüğünüz çay daha önceden berrak ve tertemiz sularıyla bizlere hizmet ederken şimdi bakıyoruz ki hiçbir canlı kalmamış. Bir balık, bir kurbağa bile yok. Çay tamamen simsiyah akıyor. Çayın içi tamamen atıklarla dolu ve kanalizasyon atıklarını görüyoruz. Burada ilgili kurumları Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, hem Kütahya hem de Balıkesir İl Müdürlüklerini göreve davet ediyorum. Bu Simav Çayı’mızı eskisi gibi tertemiz billur gibi akacak şekilde yine köylülerimizin hizmetine verilmesini talep ediyoruz. Bakın burada simsiyah akan, içinde tortuları olan bir nehirle karşı karşıyayız. Her şey içler acısı bir durumda. Burasını çok üzülerek tespit etmek durumunda kaldık. Gönül istiyor ki burada balıklar yaşasın, kurbağalar yaşasın, insanlar rahatlıkla piknik yapabilsin, rahat rahat evlerinde bahçelerinde oturabilsin. Ama burada muazzam bir kötü koku var. Biran önce bu kirliliğin halledilmesi ve daha temiz bir Simav Çayı’na sahip olmamız gerekiyor. Geçmiş zamanlarda belediye yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalarda Balıkesir kanalizasyonunun arıtmasının yeteri kadar olmadığı dolayısıyla bir takım kanalizasyon atıklarının da Simav Çayı’na verildiği söylenmişti. Biz de bunu gözümüzle tespit ediyoruz. Biran önce gereken arıtma tesisleri yapılmalı. Burada sanayi atıklarının da olduğunu zaman zaman duyuyoruz. İlgili sanayi kuruluşları mutlaka denetimden geçirilmeli. Daha fazla hem su kirliliğine hem insan sağlığına zararlı olabilecek bu Simav Çayı kirliliğine dur demek zorundayız” dedi. 
Kepsut İlçesi Bektaşlar köyü muhtarı Ayşenur Acar ise şu şekilde konuştu: “Bu kirlilik uzun zamandan beri var. Bu konuyu daha önce de dile getirdik ama herhangi bir müdahalede bulunan olmadı. Burasının tertemiz olmasını istiyoruz.“