Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Bunun üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor. Ana muhalefetin başındaki zat bu sözü ben verdim falan diyor. Sen neyin sözünü veriyorsun ya? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'nin kapanışı ve '50 Ar-Ge Merkezinin Açılış Töreni'ne katıldı.
Afyonkarahisar’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Erdoğan, eylül ayı itibariyle yüz yüze eğitime geçildiğini anımsatarak, "81 vilayetimizin tamamında okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim öğretimin her seviyesinde, yüz yüze eğitime başlamış olduk. Beşinci haftasını geride bırakan eğitim faaliyetlerimiz, hamdolsun ciddi bir sorunla karşılaşmadan başarıyla devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi hususunda gereken her türlü tedbiri alıyor" dedi.
İllerde mülki idare amirlerinin konuyu yakından takip ettiğini bildiren Erdoğan, "Velilerimizin ve okul aile birliklerimizin de yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için samimi gayret gösterdiklerini görüyoruz. Sürecin başarısı için tedbirlere uyum başta olmak üzere her konudaki gayretlerimizi biraz daha artırmamız gerekiyor. İnancımıza göre, takdir tedbire mani değildir. Salgınla mücadelede bilimin ve tıbbın sunduğu araçlardan faydalanmak, hem insan hem de Müslüman olarak bizim görevimizdir. Devletimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibine uygun şekilde birçok gelişmiş ülkelerden önce gereken her imkanı vatandaşlarına sunmuştur. Aşılamadaki eşikleri hızla aşarak toplumsal bağışıklığı ne kadar çabuk sağlayabilirsek, önümüzdeki kış ayalarında o derece rahat ederiz. Havaların soğumasıyla beraber sıkıntıların artmasına engel olamayız. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum" diye konuştu