Katıldığı spor programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Balıkesirsporteknik direktörü Yusuf Şimşek, transfer yasağının kalkmaması halinde görevi bırakacağını tekrarladı. Şimşek, “Zor bir durum. Açılırsa devam edeceğim, açılmazsa üzülerek çok sevdiğim Balıkesirspor’a veda etmek zorunda kalacağım” dedi.

Balıkesirspor, transferin sona ermesine az bir süre kala 1. Ligde transfer yasağını kaldıramayan tek takım.Özgür Yılmaz Başkanlığında ki yönetim bu yasağı kaldırabilmek için yoğun bir mesai harcamasına rağmen şu ana kadar olumlu bir sonuç alınamadı.

Yaşanan gelişmeler sonrasında transferin sona ermesine az bir süre kala Balıkesirspor Teknik Sorumlusu Yusuf Şimşek de daha önce katıldığı bir spor programında söylediği, “Transfer tahtası açılmazsa yola devam etmeyeceğim” kararını geçtiğimiz günlerde katıldığı spor programında yine tekrarladı.

Genç teknik adam programda yapmış olduğu değerlendirmede;“Transfer tahtasını açabilmek için başkan ve yönetim inanılmaz bir çaba sarf ediyor. Çok çalışıyorlar ama işleri kolay değil. 35-36 tane dosya var. Bunun 10-12 si içeride ki oyuncular. Sorun dışarıdaki oyuncularda. Eğer transfer tahtası açılırsa hemen bize katılabilecek oyuncular var. Kolay bir iş değil ama zaman da çok daraldı. Şu anda beklemedeyiz. Sözleşmem devam ediyor ancak transfer yasağı kalkmazsa burada olmayacağımı Başkan Özgür Yılmaz’a söyledim. Geçen yıl kiralık olarak görev yapan oyuncularımız tekrar geri gelmiş olsaydı ve o kadroyu koruyabilseydik yine göreve devam ederdim. Transfer yasağı olduğu için TFF engeliyle o oyuncuları da alamıyoruz. Eylül ayının 6-7’sine kadar bekleyeceğim. Zor bir durum. Açılırsa devam edeceğim, açılmazsa üzülerek çok sevdiğim Balıkesirspor’a veda etmek zorunda kalacağım” dedi.  Teknik adam Şimşek, geçen sezon ki kadrodan 7-8 oyuncunun ayrıldığını ve 2-3 oyuncunun da gelmediğini söyledi. Şimşek, “Geçen sezon kadromuzda yer alan Foxi ve Otoo’yu çağırdık ama onlar da gelip takıma katılmadı. Şu anda geçen sezondan 8-9 oyuncumuz var diğerleri genç kardeşlerimiz. Maraton uzun, bu sene 4 takım düşecek. Diğer takımların transfer tahtası açık, sadece bizim transfer tahtamız kapalı” dedi. HABER: CENGİZ GÜNEŞ