Milli boksör Ali Eren Demirezen Balıkesir Üniversitesinin (BAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Boks Unilig Türkiye Şampiyonası finallerinde çıktığı gösteri maçında sürpriz yaş günü kutlamasıyla doğum gününü ringte kutladı.

Balıkesir Üniversitesinin (BAÜN) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Boks Unilig Türkiye Şampiyonası final günü yapılan mücadelelerle son buldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu organizasyonuyla, 63 üniversiteden 300'e yakın sporcunun mücadele vereceği şampiyona BAÜN Burhan Erdayı Spor Salonunda son gün sebebiyle madalya töreni düzenlendi.

Final karşılaşmaları öncesi süper ağır sıklette mücadele eden ve 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli boksör Ali Eren Demirezen yakın arkadaşı olan ve 2 kez Türkiye Şampiyonluğu, Uluslararası şampiyonlukları yanı sıra 15 Mayıs’ta İstanbul’da UWO’nun Avrupa Şampiyonluk kemer maçına çıkmaya hazırlanan Bursa Büyükşehir Belediyespor sporcusu Abdülsamet Salih ile bir gösteri maçı yaptı.

Tribünlerin iki şampiyonu heyecanla izlediği karşılaşmanın sonunda milli boksör Demirezen’e üzerinde fotoğrafının yer aldığı pasta ile sürpriz bir doğum günü yapıldı.

Pastaki mumları üfleyen Demirezen, duygusal anlar yaşarken karşılaşma sonrası hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

 

SPOR ÜNİVERSİTESİ BAÜN

Öte yandan Üniversiteler Boks Unilig Türkiye Şampiyonası ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş; “Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulumuzun Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmesiyle birlikte yeni aldığımız ve mevcut hocalarımızın ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucu bugün bu seviyede bir organizasyonu gerçekleştirdik.

15 gün öncede yine Üniversitelerarası Karete Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştık. Bu ve daha büyük organizasyonları yapmak istiyoruz. Balıkesir Üniversitesinin aynı zamanda bir spor üniversitesi olduğunu imkanlarımız ve şartlarımızla herkese göstermek istiyoruz” dedi.

 

ALİ EREN DEMİREZEN RİNGTE PASTA KESTİ

Ali Eren Demirezen’de Üniversiteler Boks Unilig Türkiye Şampiyonasında mücadele eden sporcuların milli takıma seçilme şanslarının fazla olduğunu söyledi. Demirezen, organizasyona destek veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkür ederek gösteri maçı il ilgili şunları söyledi; “Buradaki kardeşlerimiz, sporcular, antrenörler ve hocalarımız sürekli bizi televizyondan seyrettikleri için gösteri maçı talebi geldi. Bunu bir fragman gibi düşünün böyle bir gösteri maçı daha sonra Balıkesir’de daha büyük organizasyonlar yapmamıza vesile olur” dedi.

Ali Eren Demirezen, ayrıca doğum günü ve pasta sürprizi için emeği geçenlere teşekkür etti.

Gösteri maçı sonrası Üniversiteler Boks Unilig Türkiye Şampiyonası’nda dereye giren sporculara madalyaları törenle verildi.HABER: CENGİZ GÜNEŞ