Kuzeyordu Kulübü, kendi yetiştirdiği sporcular ile amatör liglerde mücadele edip profesyonel lige çıkmayı hedefliyor. Kulüp Başkanı Harun Kızılgül, hedef çıtasını her geçen yıl biraz daha yükselttiklerini söyledi.

Kuzeyordu Kulübü amatörde çıtayı yükseltti. 2015 yılında Murat Kayandan önderliğinde “Altınordu Balıkesir Futbol Okulları” olarak başlayan futbol yolculuğu 2018 yılında sporcuların velilerinden gelen talepler sonucu alınan kulüpleşme kararı ile Kuzeyordu futbol Kulübü kuruldu.

Başkanlığını Harun Kızılgül’ün yaptığı Kuzeyordu kulübü U9-10-11-12-13-14-15 ve 16 kategorilerinde faaliyet gösteriyor. Murat Kayandan’ın koordinatörlüğünde 7 teknik adamın görev yaptığı kulüpte yaklaşık 250 sporcu yer alıyor. Önceliklerinin iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu yetiştirmek olduğunu dile getiren ve  spor okullarında 13 yaşa kadar eğitim verildiğine dikkat çeken  Kuzeyordu Kulüp Başkanı Harun Kızılgül, belli yaşa kadar sporculara verilen eğitimin sonrasında sporcuların kulüp bulmakta zorluk  yaşadıklarını ve verilen eğitimin boşa gittiğini belirterek,  “Yaklaşık 250 sporcumuz ile 8 branşta faaliyet gösteriyoruz.  Kuzeyordu Kulübü olarak çıtayı yükselttik. Bu nedenle hedefimizi kendi yetiştirdiğimiz sporcular ile amatör ligler oynayıp 3. Lig olarak belirledik. 3. Lig de bir takım olması diğer kulüplerimize de yetiştirici takım anlamında fayda sağlayacaktır. Gelecek sezon şu an da ki U16 takımımız ile amatör küme de mücadele edeceğiz. Çünkü bu sezon 2007 doğumlu sporcularımız amatör küme de oynayamıyor. Amatör küme de tüm maçlarımızı öz kaynak sporcularımız ile oynayacağız. Geldiğimiz noktada sporcularımızın potansiyel güçlerini ve gelişim seviyelerini görmek adına Balıkesir içinde ne kadar takım varsa maçlar yapıyoruz ve oynadığımız müsabakalar sonunda iyi bir seviye de olduğumuzu, daha iyisini yapabileceğimizi görüyoruz. Bunun için Türkiye genelinde bir çok müsabaka ve turnuvalara katılım sağlayarak hem sporcularımızı izliyoruz hem de analizlerini yapıyoruz. Önceliğimiz iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu yetiştirmek. Sporcularımızın antrenmanlarını daha iyi şartlarda yapabilmeleri, gelişimlerini daha iyi görebilmeleri ayrıca kulübümüzü daha kurumsal bir seviyeye taşımak için bazı yatırımlar yaptık. Yönetim kurulumuzda spora ve çocukların gelişimlerine çok değer veren arkadaşlarımız var. Herkes kendi üzerine düşen ne varsa elini taşın altına koyarak hep daha fazlasını yapıyor. Bize maddi anlamda destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu. Harun Kızılgül başkanlığında ki Kuzeyordu Kulübü yönetim kurulunda Murat Kayadan, Özkan Savran, Hüseyin Akbıyık, Selim Elmalı, Ercan Coşkun, Necdet Göle, Okan Ferahlı ve Nazım Ergelen yer alıyor.      

 

HABER MERKEZİ