Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri dün başladı. Kurtdereli Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan ve üç gün sürecek olan organizasyona 85’i baş boyunda olmak üzere toplam 2 bin 565 pehlivan katılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, herkesi güreşleri seyretmeye davet etti.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62. Si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri dün  başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kurtdereli Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan ve üç gün sürecek olan organizasyona 85’i baş boyunda olmak üzere toplam 2 bin 565 pehlivan katılıyor. Etkinliğin ilk gününde Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş ve Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş tarafından Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın kabrine çiçek bırakıldı, dualar edildi.

Programda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına güreşecek olan başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren ile kadın güreşinin başarılı ismi Yasemin Adar Yiğit kol bağladı. Bu yıl 62. si düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın çaldığı düdük ile start aldı. Etkinliğin ilk gününde minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda mücadeleler gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada herkesi güreşleri seyretmeye davet etti. Tüm güreşçilere başarılar dileyen Başkan Yılmaz, “Balıkesirli Başpehlivanımız Ertuğrul Dağdeviren Kırkpınar’da kürsü yaptı. İnşallah orada gösterdiği başarının daha da üstüne çıkarak burada finale daha sonra da kürsünün birincisi olarak güreşir. Balıkesir genlerinde güreş olan bir şehirdir. Türkiye’de yapılan 117 güreşin 20’si Balıkesir’de yapılıyor. Bu da bir şehrin güreşe ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Medeniyetimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu güreş bize bin yıllık miras” diye konuştu.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da güreşleri düğün olarak gördüklerini ve bu yıl güreşlerin ücretsiz olduğunu belirtti. Orkan, güreş sahasını baştan aşağı yeniden yaptıklarını anlatarak, “İnşallah herhangi bir sıkıntı kaza bela olmadan güreşlerimizi atlatmayı planlıyoruz” dedi. Başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren de Kırkpınar’ın rövanşını Kurtdereli’de alacağını vurgulayarak elinden gelen mücadeleyi yapıp kazanacağını dile getirdi. Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit de güreşçilere başarılar dileyerek Eylül ayında Sırbistan’daki dünya şampiyonasında güreşeceğini ifade edip herkesten dua istedi. Baş boyunda güreşler ise bugün başlayacak.