Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2021-2022 sezonu normal yerel lig müsabakaları öncesi altyapıda basketbola dönüş kapsamında yaz liglerini başlattı.

Pandemi nedeniyle bir sezondur maç yapılaması sonrası gençlerin basketbol alışkanlığını yeniden kazanmaları için başlatılan yaz ligi aynı zamanda yeni sezon öncesi ön hazırlık niteliği taşımakta.

Yaz Ligi’yle ilgili olarak Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yaz Ligi’ndeki temel hedef; altyapı yaş gruplarının 1 sezonu aşkın süredir maç yapamamış olması sebebiyle yeni sezon öncesi basketbol alışkanlıklarının tekrar kazandırılmasıdır. Bunun yanı sıra illerdeki tüm basketbol paydaşlarına yönelik yeni sezon için ön hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu hedef doğrultusunda 2021-2022 sezonu ‘Yaz Ligi’ organizasyonları ile birlikte U16 ve U18 kategorilerindeki müsabakalar ile Yaz Ligi başladı. 

Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde Basketbol İl Temsilcileri tarafından organize edilerek Yaz Ligi, Basketbol Yerel Lig Talimatına göre oynanacak olup, katılım gösterecek takımların TBF Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Talimatına uygun olarak 2021-2022 sezonuna ait lisans çıkarması zorunludur. Hakem, görevli personel ve diğer işlemler de yine yerel liglerde olduğu gibi İl Müdürlükleri tarafından organize edilmektedir. Yaz liginde sıralama yapılmayacaktır. Yaz Ligi statüleri ve fikstürü başvurular alındıktan sonra Basketbol İl Tertip Komiteleri tarafından belirlenip, federasyon onayı alındıktan sonra uygulamaya konulacak” denildi.

Öte yandan Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanan yaş grupları şu şekildedir:                            

-U18 (2004 – 2007 doğumlu sporcular)

-U16 (2006 – 2009 doğumlu sporcular)