Balıkesirspor’da teknik direktörlük görevi için en son Karşıyaka’da görev yapan Soner Tolungüç’ün adı geçiyor. Tolungüç’ün Başkan Yılmaz ve yönetim ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Yusuf Şimşek’in görevinden istifa etmesi sonrasında teknik adam arayışına başlayan kırmızı beyazlı yönetim, son olarak Karşıyaka’da görev yapan Soner Tolungüç ile görüştü.  Önceki gün Balıkesir’e gelerek Kulüp Başkanı Özgür Yılmaz ve yönetim ile görüşen Tolungüç’ün anlaşma aşamasında olduğu dile getirildi. Öte yandan Yusuf Şimşek’in görevinden ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Umut Baysal’ın da Tolungüç’ün gelmesi durumunda yeniden ekibi ile birlikte alt yapının başına dönmesi bekleniyor. Bu arada İstanbulspor maçına teknik adam olarak Umut Baysal mı yoksa Soner Tolungüç mu çıkacak merak ediliyor?.

SONER TOLUNGÜÇ KİMDİR?

Soner Tolungüç 14 Ekim 1964 Hatay doğumlu. 56 yaşındaki teknik adam futbola İskenderunspor’da başladı. 85-87 yılları arasında Mudurnuspor’da 47 maç forma giyen Tolungüç’ün mevkii defans olmasına rağmen burada 10 gol attı. Daha sonra Kahramanmaraş’a transfer olan Tolungüç 31 maçta forma giydi. 1989-1991 yılları arasında Zeytinburnu’n da 54 maça çıkan Soner Tolungüç, 4 gol attı. 91-93 yılları arasında ise Sarıyer forması giyen deneyimli teknik adam 29 maçta üç kez ağları sarstı. 92-93 sezonunda Trabzonspor’da kiralık oynayan Tolungüç 15 maçta Trabzonspor formasını terletti. 1993-1996 yılları arasında Galatasaray’da 9 maç oynayan ve 1 gol atan Tolungüç, arada Antalyaspor ve Bakırköyspor’a kiralık olarak gitti. 1996-1997 yılında ise Karşıyaka forması ile 18 maça çıktı.

Balıkesirspor’da teknik adam olarak görev yapması beklenen Soner Tolungüç, teknik direktörlük kariyerine 2000 yılında  Konyaspor’da yardımcı antrenör olarak başladı. Tolungüç, sırasıyla Çorluspor, Kocaeli Birlik, Güngören, Adana Demirspor, Gençlerbirliği ve Karşıyaka’da görev yaptı.