Vaka sayısı 100 bini geçti Sağlık Bakanı Koca “Endişeye gerek yok, salgının sonu geldi” dedi. Hekimler ise aynı fikirde değil. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan; “Sağlık Bakanımız hala endişeye mahal yok diyor. Daha kaç kişinin ölmesini veya hastalanmasını bekliyorsunuz” diyerek tepkisini gösterdi.

Günlük vaka sayıları 100 bini geçti “Endişeye mahal yok” diyen, Omicron’la pandemide sona gelindiğini iddia eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir tepki de Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan’dan geldi.

Uçan; “Covid-19 günlük vaka sayısı 110.682, vefat sayımız 217 oldu. Sağlık Bakanımız hala endişeye mahal yok diyor. Daha kaç kişinin ölmesini veya hastalanmasını bekliyorsunuz. Pandemiyi ne zaman endişe ile karşılayıp, gerekli önlemleri aldınız ki. Hastanelerde yoğun bakımların dolmasını kriter olarak alarak, hukuksal ve vicdani yükü ağır olan süreci umursamadınız” dedi.

 

AŞILAMA HIZ VE ORANI ARTMALI

Türkiye’de günlük vaka sayısı 2 Şubat akşamında 110 bin 682 olarak açıklandı. Aynı gün 217 kişi ise Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bakan Koca’nın “Endişeye gerek yok” sözleri ise pandeminin başından bu yana virüsle kelle koltukta mücadele eden hekimleri, bilim insanlarını isyan ettirirken Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, ayrıca yavaşlayan aşılama çalışmalarını da tepki gösterdi.

Uçan;  bu konuda sözlerini şu şekilde tamamladı:Pandemiyi yönetemediğiniz için aşıdan da vazgeçtiniz. 3. doz aşı oranı % 30’larda. En azından hızla aşı kampanyaları yaparak hatırlatıcı doz aşıları ile aşılama hız ve oranını arttırmamız ve endişelenmemiz, maske-fiziksel mesafe-hijyen kurallarına mutlak uymamız gerekir.” HABER: SONER KANBER