Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarına verilen sözlerin biran önce hayata geçirilmesini istedi.

Türk-Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Türk sağlık camiasının dertlerine çare bulunmasını isteyen Bilal, sendika olarak Sağlık camiasının bütünlüğüne zarar veren her faaliyetin,  sağlık camiasına nifak sokarak çalışma barışı ve huzurunun baltalanmasına yönelik her uğraşın karşısında olduklarını söyledi.

Başkan Musa Bilal, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İlk olarak 14 Mart Tıp Bayramında verilen sözler hayata geçmeli, Bir an önce net bir takvim açıklanarak düzenlemelerle ile ilgili süreç hızlandırılmalıdır.

Özellikle ücretler konusunda hekimlerimizin yurtdışına göç başta olmak üzere kamu sağlık sisteminden ayrılmalarının önüne geçecek bir ücret politikası hayata geçmeli, Tüm sağlık camiasının ücretleri için tek ödeme şeklindeki ek zam mutlaka verilmelidir. Döner sermaye sistemi çalışan adına yeniden revize edilmeli, Tüm sağlık camiasının ay sonunda ne kadar ücret alacağını bileceği bir sistem kurulmalıdır.

Hakkaniyet ölçüsünde ücretlerde iyileştirmeler, Hak edenin hakkını adil bir şekilde alması için düzenlemeler yapılmalıdır.

Yine bu çerçevede ilan edilen ek gösterge düzenlemesi kapsayıcı bir şekilde ayrımcılıktan uzak olarak hayata geçmelidir.

Şiddet ve Malpraktis konusunda yapılan kanuni düzenlemeler ile ilgili komisyon süreci tamamlanmış olup TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşması beklenmektedir. Bu iki düzenlemeyi de olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz.  Ücretler ile ilgili düzenlemenin de aynı anda TBMM’de yasalaşması için hızlı davranılmasını istiyoruz.”HABER: AYDIN ENES ERBAŞI