Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ilklere başarılı bir şekilde öncülük etmeye devam ediyor.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ilklere başarılı bir şekilde öncülük etmeye devam ediyor. Başarılı operasyonlara imza atan hastanenin Kalp Damar Cerrahisi doktorları uyguladıkları yöntemle Balıkesir’de yine bir ilki gerçekleştirdi. Aort Diseksiyonu (Kalpten çıkan ana damarın yırtılması) tanısıyla gelen S.Ö. isimli hasta, Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Volkan Aksu ve ekibi tarafından Balıkesir’de ilk defa uygulanan TEVAR yöntemi ile başarılı şekilde tedavi edilmesi sonrası şifa ile evine uğurlandı.
Kalp cerrahisinin başarılı bir şekilde uygulandığı merkezde Periferik Damar Hastalıkları, Aort Anevrizması olan birçok hasta Anjiyografi Laboratuvarında deneyimli eller altında sağlığına kavuşurken en son merkeze acil getirilen S.Ö. isimli hastayı yine evine yürüyerek göndermenin mutluluğu yaşandı. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Volkan Yüksel ise Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüzün yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Hastanın hikayesi
Trafik kazası sonrası 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye getirilerek tedavisi başarıyla tamamlanan S.Ö. isimli hastanın iyileşme süreci şu şekilde oluştu:
'Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Acil Servisine Trafik Kazası sonrası 112 Acil Servis Ambulansı ile entübe ve vücudunda çok sayıda kırık bulunan ağır yaralı halde getirilen S.Ö. isimli hastamızın çekilen tomografilerinde kafa ve yüz kemiklerinde kırık, sağ göz perforasyonu, akciğerde hava kaçağı ve kanama (hemopnömotoraks), sağ femur kırığı (uyluk kemiği) ve travmaya bağlı desendan aortada diseksiyonu (Aort Damarı Yırtılması) tespit edildi. Hastamız Kalp ve Damar Cerrahisi ve Anestezi Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitelerinde uzun ve zorlu bir tedavi, bakım ve takip süreci içinde operasyonlar geçirdi. Aort Diseksiyonu ilimizde ilk defa uygulanan TEVAR yöntemi ile Aort damarı içine kafes-stent yerleştirilmesi yöntemi ile başarılı bir şekilde tamir edildi. Deneyimli doktor ve hemşire kadrosunun özverili, donanımlı ve olağanüstü gayretleri sayesinde uzun bir tedavi süreci sonunda hasta sağlığına kavuştu.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi doktoru Dr. Volkan Aksu yapılan tedaviyle ilgili şunları dile getirdi:
'Hastamızın büyük travma ve yaralanmalarla, hayati risk ile gelip tedavisine vesile olmak, şifa olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Damar cerrahisi ile ilgili anjiografi hizmetlerimizi sayın başhekimimiz ve yöneticilerimiz sayesinde merkezimizde tüm olanakları ile yürütmekteyiz. Bu yöntem Balıkesir’de ve hastanemizde ilk defa uygulandı. Balıkesir ilinde böyle bir merkezimizin olması Balıkesir halkı adına büyük bir kazanç olmakla birlikte ne kadar hayati önemi olduğunu halkımızın bilgilerine sunarız.'

Başhekim Yüksel: 'Hastanemiz fark yaratmaya devam edecektir'
Hastane başhekimi Doç. Dr. Volkan Yüksel ise, Kalp Damar Cerrahisi, Anjiyografi ünitesi ve Anestezi birimlerinde görevli doktor ve personele teşekkür ederek, 'Hastanemizde ilk defa TEVAR işlemi uygulayarak hastanın hayata dönmesini sağlayan, fedakarca 7/24 çalışan tüm ekibe teşekkür ediyorum. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi sağlık hizmeti alanında ilin lider sağlık kuruluşu olmaya devam edecektir' diye konuştu.