Bursa ilinde mesleki ve dayanışma dernekleri alanında faaliyet gösteren Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı İrfan Göktaş, 10.10. Balıkesirliler gününde Balıkesir’in 9 milletvekiline çattı.

Başkan Göktaş, Balıkesir çıkarları için bile olsa “9 vekili bir arada toplayıp toplantı yapamıyoruz” derken vekillerden Büyükşehir Belediye Başkan Yücel Yılmaz’ı örnek almalarını istedi.

 

Göktaş; “Yücel Yılmaz gittiği her yerde iktidar demez, muhalefet demez girer o belediyelerde oturur, konuşur. Biz bunu istiyoruz. Şu birlikteliği görmek istiyoruz” dedi.

 

 

Türkiye genelindeki Balıkesirliler Derneklerinin oluşturduğu Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF) 10.10 Dünya Balıkesirliler günü nedeniyle Öğretmenevinde bir araya geldi. BALDEF Başkanı Mehmet Çalışkan, yeni kurulan federasyonun ileride birlikteliği artıracağını ifade ederek pandemin sona ermesiyle çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

 

KUVAY-İ MİLLİ ŞEHRİ BALIKESİR

DERNEKÇİLİKTEN ANLAMIYOR!

Düzenlenen toplantıda samimi tavrı ile Balıkesir’de yürümeyen dernekçilik çalışmalarından ve derneklere verilmeyen desteklerden dert yanan Bursa, Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Göktaş, Balıkesir insanında dernekçilik olgu ve algısının maalesef olmadığını söyledi.

Karadeniz ve Doğu Anadolu insanının birlik ve beraberlik içinde derneklerine sahip çıktıklarını ifade eden Göktaş, bir araya gelmeyen Balıkesir’in 9 milletvekilini de sitem etti.

Göktaş, hem muhalefet hem iktidar gözetmeden Balıkesir için masaya oturabilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın örnek alınmasını isterken Başkan Yılmaz’ın yapıcı tavrının insanları mutlu ettiğini söyledi.

10.10. Balıkesirliler gününde konuşan İrfan Göktaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Balıkesir’de dernekçilik yapmak çok zor. Balıkesir dernekçiliğin ne olduğunu bilmiyor her şeyden önce. Bursa’da 10 yıldır kurumlarımızdan eksik olmasınlar tüm desteği alıyoruz. Bireysel olarak hiçbir sıkıntımız yok.

Fakat Balıkesir’de biz daha çok bakacağız Karadenizlilere. Tenzih ederek söylüyorum Doğu Anadolulu arkadaşlar bunu öyle güzel yapıyorlar ki bizde böyle seyrediyoruz.

İnşallah bundan sonra seyretmeyeceksiniz. Balıkesirliler Derneklerinden oluşan bir yılık bir Federasyon var.  Pandemi nedeniyle bir yıldır bir şey yapılmadı ama bu sıkıntılı günler geçecek.

Dernekçilik özveri istiyor. Hele hele Bursa’da yaşayan biri olarak Balıkesirliler Derneğini yapmak çok zor. Bizim insanımızda dernekçilik olgusu, algısı yerleşmemiş.

Federasyonu bugün durgun görüyor olabilirsiniz. Arkadaşlar bugün bir etkinlik yapalım düşüncesi içindeydi ama Balıkesir’de bununla ilgili yürüyüş yapılsa yasaklar var yapılamazdı.

Balıkesir basını bu bağlamda çok önemli. Sizler varsanız biz kendimizi bir yerlerde göstereceğiz. Tabi ki sivil toplum örgütleri, odalarımız, siyasetçilerimiz olacak.

Biz 9 vekili bir arada toplayıp toplantı yapamıyoruz. Bunu konuşuyoruz, söylüyoruz ama bir araya getiremiyoruz ama bunu da getireceğiz. Ben kendi gayretimle birkaç kez söyledim. “Ona biz karışmayız, buna biz karışmayız” dendi. Balıkesir bugün bir çok şeye örnek olmuş şehir.

 

YÜCEL YILMAZ’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Eksik olmasın bunun başında Yücel Yılmaz vardır. Gittiği her yerde iktidar demez, muhalefet demez girer o belediyelerde oturur, konuşur. Biz bunu istiyoruz. Şu birlikteliği görmek istiyoruz. Bugün bizleri herkes yabana atar, Balıkesir dışında yaşayan biz Balıkesirliler, Balıkesir nüfusundan fazla nüfusu temsil ediyoruz.

Biz Bursa’ya bir parka isim verdirdik. 4 metrelik Seyit Onbaşı heykeli diktik. Her 18 Mart’ta anma törenlerini biz orda yapıyoruz. Biz Bursa’da Seyit Onbaşı müze ve kültür evi yapılsın diye belediyelere müracaatlarımız var.

Ama bizim bir tarafımız Balıkesir bir tarafımız yaşadığımız iller.

Federasyonumuz kesinlikle ilerleyen zamanda çok güzel şeyler yapacaktır.” HABER: ARZU GÜLER