Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısında belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; en büyük meziyetlerinin çalışmak olduğunu söyledi. Yılmaz; planladıkları 5 yıllık stratejik planın yüzde 60’ını gerçekleştirdiklerini bundan sonraki kalan hizmet döneminde Balıkesir’e müjde ve güzel işler duyuracaklarını ve 20 ilçe belediyesi ile uyum içinde olduklarının altını çizdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1. Toplantısı dün Meclis Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan yoklama sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Mecliste geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye geçen bağımsız üye Basri Ersan Kırbaş ile açtığı davayı kazanarak partisi CHP’ye geri dönen Cengiz Dikici toplantıda partilerine ait bölümlere oturdular.

 

İLÇE BELEDİYELERİNİN DERDİ BÜYÜKŞEHİRİN DERDİ

2021 yılı denetim okunması sonrası ve faaliyet raporu hakkında hazırlanan videonun izlenmesi sonrası konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; göreve geldikleri günden buyana katılımcılığı, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği benimseyerek çalıştıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz; özellikle 20 ilçe belediyesi ile uyum içinde olduklarını “ilçe belediyelerinin derdi Büyükşehir’in derdidir” sözleriyle açıkladı.

Yılmaz, konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi; “Gerçekten 3 yıl içerisinde çok şeye imza attık.

Bu attığımız imzalar büyük devasal projeler değil başlanmış bütün işleri bitirmek oldu. Hangi ilçemizde ne iş başladıysa onları bitirmek düsturu ile başladık.

Beş belediye bakış açımızı belediye başkanlarımızla içselleştirdiğimize inanıyorum.

Büyükşehir’in bir pozisyonu var 1 metre kare arazisi yok. Var olan araziler bir ilçe belediyesi sınırları içinde. Yani ilçe belediye başkanları ile beraber hareket ediyoruz. Büyükşehir ilçe belediyeleriyle beraber var. Onların derdi bizim derdimiz olduğu sürece Büyükşehir büyük olur.

Biz 5 yıllık Balıkesir kalkınma planı stratejik plan yaptık. Biz bu planın yüzde 60’ını geçtik. Planladığımızın önündeyiz.

Biz şehrin imajı ve bütünleşmeyle ilgili kültürel, sosyal hayatında marka değerinde zaman alacak işlerde gerçekten hızlı ilerledik.

Allah nasip ederse Balıkesir’de yapacağımız festival gibi çalışmalar Balıkesir üreticisinin ekonomik hayatını çok büyük etkileyecek. Biz marka olma yolunda İstanbullunun gözünde çok uç noktaya geldik.

Bütçe denk, yapı eserlerinde geldiğimiz nokta çok iyi çünkü yarım köprülerimizi tamamladık ve üstüne 5 körü yaptık. Balıkesir’i artık müjde ve güzel işler ile anlatacağız.

Balıkesir bundan sonra tutulamaz. Daire başkanlarımız artık ilçelerle lokomotif gibi çalışabiliyor. Müşterek noktada sonuç alma ve Ankara ve ilçe belediyelerindeki personelle ilişkiler konusunda muazzam bir sistem oluştu. İşte şiir diyoruz ya bu şiirin alt yapısı oluştu. Dairelerde sistem kılcal damarlara kadar çalışıyor bizimde meziyetimiz o. Plan ve parayı yönetiyorsak evvel Allah şehri de şiir gibi yönetiriz. Balıkesir’e Balıkesir için fikir düşünüp söyleyen herkese bu noktada teşekkür ediyorum” dedi. HABER: İLKAN TOPRAK