Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı: “Yerel basın bizim sesimiz, gözümüz, kulağımız"

Altıeylül Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ocak ayı ilk toplantısı önceki akşam Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi'mizde Başkanvekili Feyyaz Çiftçi Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, “Meclis karar özetlerinin basın yayın organlarında yayınlanması” teklifi görüşüldü.

Altıeylül Belediye Meclisi, “Gazetelere destek olunması” amacıyla Meclis karar özetlerinin Balıkesir merkezde günlük yayınlanan yerel gazetelerde yayımlanmasına karar verdi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALINDI

Altıeylül Belediye Meclisinde alınan kararların, halka etkili şekilde iletilmesi ve Covid-19 sürecinde ekonomik anlamda etkilenen ve yaşanan olumsuz tiraj kayıplarının giderilmesi amacıyla Balıkesir merkezde günlük olarak yayın yapan yerel gazetelerde duyurulması kararlaştırıldı. Belediye Özel Kalem Müdürlüğü’nün önerisiyle gündemine alınan, “Karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlanması” teklifi Altıeylül Meclisi’nden oy birliğiyle geçirildi.

 

“AMAÇIMIZ YEREL BASINA DESTEK VERMEK”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı; amaçlarının yerel basına destek olmak olduğunu söyledi. Avcı: “Hep birlikte ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yerel basınında bu süreçte zorlandığını gördük. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti bizden bu yönde bir talepleri oldu. Yerel basının yanında olduğumuzu göstermek adına bizde bu konuyu meclisimize taşıdık. Karar oy birliği ile kabul edildi. Zor günleri inşallah hep birlikte atlatırız” dedi.

Öte yandan Altıeylül Belediyesi meclis karar özetlerinin yerel gazetelerde yayınlatılması kararını merkezde alan ilk belediye oldu.  Benzer kararı geçtiğimiz ay Gömeç Belediyesi alırken, Altıeylül’ün ardından Susurluk Belediye’si de aynı kararı meclisinden oy birliği ile geçirdi.HABER: SONER KANBER