Marka şehir Balıkesir’in yatırımda parlayan yıldızlarından Kepsut’ta belediye hizmetleri ilçeye değer katmaya devam ediyor.

‘Vefalı yurt Kepsut’ta hem belediye hem kamu yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, önceki gün Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve beraberindeki kamu kurum müdürlerini ağırladı. Başkan Cankul, Vali Şıldak’a ilçede devam eden belediye yatırımları hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra saha çalışması yaparak yatırımları yerinde inceledi.

 

YATIRIMLAR TAM GAZ SÜRÜYOR

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul beraberinde Vali Şıldak ile birlikte ilk olarak ilçedeki kız öğrenci yurdunu ziyaret etti. Öğrencilerin ilçede konaklama sorunu yaşamadığı ifade eden Başkan Cankul, ziyaretin ardından fuaye alanı arakasına yapımı devam eden Millet Bahçesini heyete gezdirdi. Başkan Cankul, Millet Bahçesini en kısa zamanda tamamlayarak hizmete açmak istediklerini söyledi.

Daha sonra ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan arıtma tesisini ziyaret eden Vali Şıldak, tesis kapasitesi ve son durumu hakkında Başkan Cankul’dan bilgi aldı. Cankul test çalışmaları başlayan arıtmanın ileri günlerde devreye alınacağını ve Kepsut’un önemli bir sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

İnşaatı devam eden Gençlik Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Cankul; “Gençlerimizi önemsiyoruz. Bu projemiz bakanlıkla birlikte yürütüyoruz. Arazi belediyemize ait ihalesi yapılan gençlik merkezinde ilk kazma vuruldu inşallah burayı da yıl başına kadar bitirmesi planlanıyor” dedi.

Heyet son olarak Kepsut kuzu yetiştirme çiftliği ziyaret etti ve ardından Başkan Cankul ile Vali Şıldak, Akçaköy mahallesinde vatandaşlar ile hasbihal etti.

 

KEPSUT DAHA İYİLERİNİ HAK EDİYOR

Ziyaretler sonrası konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemiz daha iyilerini hak ediyor. Bizde bu çerçevede durmadan çalışıyoruz.

Kepsut Belediyesi, dünyayı etkileyen pandemiye rağmen kenti geleceğe taşıyacak yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Alt ve üstyapı çalışmalarının ötesinde ilçenin sosyal, kültürel, sportif ve turizm yönlerine de katkı sağlayacak yatırımlar yapıyoruz.

İlçede üstünde titizlikle durduğumuz icraatlarından biri olan Gençlik Merkezi inşaatı çalışmaları devam ediyor. Kepsut’ta gençlerin sosyal, kültürel ve eğitim anlamında âdeta merkezi olacak tesis, aynı zamanda atölye çalışmaları, kütüphane, sergi salonu gibi çok amaçlı bölümlerden oluşacak.

Tüm bu el attığımız çalışmalar yanında merkez ve kırsal mahallelerde bakım, onarım ve tadilatlarımız pandemiye rağmen hız kesmeden sürüyor. Bunun yanında, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz aralıksız devam ederken; spor, sanat, kültür ve turizm alanında da Kepsut’un bu değerlerini destekleyen yatırımları kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bu amaçla çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” Dedi. HABER: İLKAN TOPRAK