VATAN PARTİSİ KADIN KOLLARI GENEL MERKEZİ’NDE 2 BALIKESİRLİ

Vatan Partisi Kadın Kolları 11. Olağan Genel Kurultayı Ankara’da yapıldı. Kurultayda, önceki dönem Genel Başkan olan Meltem Ayvalı tek aday olarak girdiği seçimde yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Kurultaya; Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek, Diyarbakır annelerinden Türkan Mutlu ve Ümmühan Nilifırka, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar ile çeşitli kadın kooperatifleri ve dernek temsilcileri katılım gösterdiler.

Kurultayda; uyuşturucuya karşı anneler hareketine ve çocukları HDP tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerine destek ve mücadele vurgusu yapıldı.

Öncü Kadın Genel Kurultayı’nda yapılan seçimde 33 kişilik Genel Yönetim Kurulu’na Öncü Kadın Balıkesir İl Başkanı Eliz Ece Albayrak ile Edremit’ten Propoganda Bürosu Başkanı Melda Palabıyık seçildiler.

Balıkesir’den kurultaya katılan Öncü Kadın delegeleri hatıra fotoğrafı çektirerek, Vatan Partisi iktidarında kadınların sorunlarını çözeceklerine ve yönetimlerde yer alacaklarına dair planlamalarını yaptıklarını ifade ederek Balıkesir’deki tüm kadınları partilerine katılmaya davet ettiler.  HABER: SONER KANBER