Siyaset ve iş dünyasının duayen ismi hayırsever Ahmet Edip Uğur, son yolculuğuna uğurlandı.

Beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi gören ve önceki gün evinde yaşamını yitiren Ahmet Edip Uğur'un cenazesi, dün öğle saatinde tarihi Zağnos Paşa Camisi'ne getirildi.

Burada helallik alınması ve İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Uğur'un cenazesi, Başçeşme Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkan Vekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TBMM Meclis eski Başkanlarından ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yanı sıra ilçe belediye başkanları, iş ve siyaset dünyasının ileri gelenleri katıldı. Zağnos Paşa Camisi’ndeki cenaze namazı öncesinde Edip Uğur’un oğulları İsmail ve Mahmut Uğur ile eşi Nurgül Uğur taziyeleri kabul etti.

Öte yandan TBMM'de 18. dönemde Anavatan Partisinden, 22, 23 ve 24. dönemlerde AK Parti'den milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü.

Evli ve 3 çocuk babası Uğur, kurucu üyeleri arasında yer aldığı DEVA Partisinin Uyuşmazlık Çözüm Kurulunda görev yapıyordu.HABER:UMUT SAYAN