Balıkesir Tabip Odası, seçimli genel kurulunda yeniden seçilerek göreve getirilen Başkan Necdet Uçan, yönetim olarak hekimler ve sağlık çalışanları için her zaman mücadelenin içinde olacaklarını söyledi.

Balıkesir Tabipler Odası Genel Kurulu sonrası 21 Nisan 2022’de Yönetim Kurulu 2022-24 dönemi için görev dağılımını önceki gün Balıkesir Tabipler Odası’nda gerçekleştirdiği ilk toplantısıyla yaptı.

Buna göre Dr. Necdet Uçan başkanlığındaki Tabip Odası’nda Genel Sekreterliğe Dr.Muhammet Can, muhasip üyeliğe Dr.Dilek Yıldırım, veznadarlığa Dr.Volkan Yarar, üyeliklere ise Dr.Şahin Cılız,  Dr.Ahmet Damar ve Dr.Ayla Volkan Boyuer getirildi.

 

“MESLEK İLKELERİNİ GENÇ KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ”

Görev dağılıma sonrası bir konuşma yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, mesleği geliştirmeye ve zenginleştirmeye çaba gösterdiklerini söyledi. Dr. Uçan; “Son 30 yılda odamızın her kademesinde çalışan, emek sarf edilerek bize emanet edilen geleneği ve iyi hekimlik değerlerini yaşatmaya çalıştık. Binlerce yıldır bu coğrafyada icra edilen Hekimlik mesleğinin ve kültürünün hep üstüne koymaya, geliştirmeye ve zenginleştirmeye çaba sarf ettik.

Devraldığımız bu geleneğin, geleceğe taşınması için tüm sorumluluğumuzla köprü görevi yaparak insanlığa adanmış meslek ilkelerini genç kuşaklara aktaracağız.

Baskı, değersizleştirme, hürmetsiz tutuma rağmen; kutsallık atfedilen mesleğimizin çağın gereklerine uygun ve hak ettiği yere taşınması konusunda tereddüt etmeyeceğiz.

Sağlıkta şiddetin giderek tırmandığı, meslektaşlarımızın yoğun ve yorucu çalışma koşullarına rağmen mali ve özlük haklarında ciddi kayıpların yaşandığı, COVID-19 pandemisinde 216’sı Hekim toplam 556 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiği bir süreçte, özveriyle çalışan bütün meslektaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz.

Balıkesir Tabip Odamızın çalışmalarına kurullarda, komisyonlarda, temsilciliklerde, sağlık hizmetinin üretildiği her alanda destek veren, katkı sunan, bu olağanüstü dönemde Genel Kurul’a ve seçime katılan ve mazereti nedeni ile katılamayıp desteklerini sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

 

“İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Balıkesir’de görev yapan tüm meslektaşları ile işbirliği içerisinde olacağını dile getiren Uçan, Tabip Odası’na daha modern bir hizmet binası ve sosyal tesisi için arayışlarının süreceğini ifade etti. Başkan Uçan; sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlimizdeki tüm meslektaşlarımız ile iletişim ve işbirliği içerisinde çalışacağız. Bu amaçla; kurum ziyaretleri, temsilciliklerin geliştirilmesi ve desteklenmesi, Hekim Meclisi oluşturulması, mevcut komisyonların daha işlevsel hale getirilmesi önem taşımaktadır. Hekimlerin katılımının değişik kültürel, sanatsal organizasyon, gezi, atölye çalışmaları ile bir araya gelmelerini sağlamaya çalışacağız.

SONER KANBER