Balıkesir'in Kepsut ilçesinde bu yıl 12'incisi düzenlenen "Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törenle açıldı. 380 firmanın katılıyla gerçekleştirilen fuarı bu yıl 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılış törenin konuşan Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atsagun, bu yılki fuara 380 firmanın katıldığını söyledi. Atasagun; “Fuarımızın amacı tarımdaki gelişmeleri ve teknik gelişmeleri çiftçilerimizi daha yakından tanımalarını sağlamak. Firmalarımızın da üretmiş oldukları makine ve ekipmanları fuarlar sayesinde tanıtma imkanı sağlamaktır. Fuarımıza Türkiye genelinde aşağı yukarı 20’ye yakın ilden ziyaretçimiz olacak.

İki senedir de fuarımıza küçükbaş canlı hayvan fuarını ekledik. Burada damızlık yetiştiricileri, ithalatçılar da fuarımıza katılıyor. Fuarı ileriki yıllarda büyüyerekten devam edeceğiz. Bu fuarın burada oluşmasına ve gelişmesine destek verdiği için Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'a teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

TARIM FUARI, TARIM FESTİVALİNE DÖNÜŞÜYOR

Kepsut’a kazandırdıkları çok amaçlı kapalı fuar alanı sayesinde uzun yıllardır Tarım Fuarına Kepsut’un ev sahipliğinde yapıldığını söyleyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, fuarı gelecek yıl festival şeklinde kutlayacaklarını müjdeleri. Başkan Cankul, “Fuar alanımız 6 bin metre kapalı yeri var. Uzay çatı modeli ile yapıldı içeride direkt olmadığı için bu tür etkinliklerde, bu tür faaliyetlerde her amaç için kullanılabiliyor. Biz her şey için düğünlerimizi de burada yapıyoruz. İşte okul törenleri de burada yapılıyor. İlçedeki bir çok etkinliği burada gerçekleştiriyoruz. İlk yıllarında Balıkesir merkezde çadırlarda yapılan kış ve yağmur şartlarında olumsuzluklara neden olan fuar burada sorunsuz yapılıyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren artık tarım, hayvancılık, gıda festivaline dönüştüreceğiz biz bu işi. Daha da büyüterek, daha da geliştirerek üretilen tarım ürünlerinin, Balıkesir'de üretilen gıda ürünlerini Balıkesir sanayisini tarımla Türkiye'deki tarımla iştigal eden kesimle buluşturmak için bunu çok büyüterek festival haline dönüştürmek gibi bir amacımız var. İnşallah bunu sayın valim, sayın büyükşehir belediye başkanımın da destekleriyle önümüzdeki yıl bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK

Daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yaptığı konuşmada gelişen teknolojiyi üreticiyle buluşturan bu tür fuarların faydalarından bahsetti. Başkan Yılmaz, 3 gün sürecek fuarın çiftçi, üretici ve firma sahiplerine hayırlı olmasını diledi ve gelecek yıl büyütülmesi ve festivale dönüştürülmesi planlanan fuar konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak desteğe hazır olduklarını söyledi.

 

VALİ ŞILDAK: “TARIM VE HAYVANCILIK İKİ KARDEŞ SEKTÖR”

Açılış töreninde son olarak konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, tarım ve hayvancılık sektörü birbirinin tamamlayıcı iki yan sektör olduğunu söyledi. Vali Şıldak; “Balıkesir ilimiz her iki sektör alanında da çok zengin potansiyele sahip ve giderek de gelişen, büyüyen sektörler olarak ilimizin en temel geçim kaynağını, ekonomik altyapısını oluşturuyor.

Bu itibarla baktığımızda ilimizin tarımsal potansiyelinin daha değer kazanması, katma değerin yükselmesi, yeni teknolojilerin, yeni modern anlayışla alana yansıması anlamında fuarların da, tarım fuarlarının da çok büyük katkı sağladığı muhakkaktır. İlimizde de bu işi Kepsut üstlenmiş. Adına baktığımızda ilçemizde yapıyoruz ama Balıkesir tarım fuarı tüm ili kapsayan bir yaklaşımla yapılıyor, 12.’ncisi yapılıyor 2 yıl aradan sonra ben başta Kepsut Belediyesi olmak üzere ve katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri fuardaki stantları gezdi.

12. Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Borsaı Başkanı Ersin Erdoğmuş, üreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER: AYDIN ENES ERBAŞI