Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tarihi Zağnos Paşa Camisi’nde çıkan yangın sonrası düğmeye bastı. Belediye ekipleri caminin üst katında zarar gören bölümü 6 saat gibi kısa bir sürede temizleyip eski haline getirerek cemaat gelmeden önce camiyi sabah namazına kadar eski haline geri getirdi.

Balıkesir’in tarihi Zağnos Paşa Camii’nde yangın çıktı. Geçtiğimiz akşam namazından sonra yaşanan olayda camimin ikinci katında kitaplığın olduğu bölümde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Cami içerisindeki cemaatten bir kişinin farkedip pencereleri açarak yardım istemesi üzerine camiye koşan vatandaşlar yangına ilk müdahaleyi yaptı.  Daha sonra İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden kontrol altına aldı.

 

KARESİ BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

Yaşanan talihsiz olay sonrası Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın talimatıyla harekete geçen Karesi Belediyesi ekipleri camideyangın sonrası hummalı bir çalışma başlattı. Caminin içinde zarar gören halılar başta olmak üzere kitapların konulduğu raflar ve üst kata çıkışı sağlayan merdivenlerde temizlik, yenileme ve onarım çalışması yaptı. Karesi Belediyesi ekipleri yangın sonrası 6 saat gibi kısa bir sürede caminin üst katını yeniden kullanılır hale getirdi. Ekipler sabah namazı için camiye gelen cemaat öncesi çalışmalarını tamamladı. Karesi Belediyesi ekiplerinin çalışması ve Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın hassasiyeti ise cemaat başta olmak üzere Balıkesirlilerden tam not aldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan; “Zağnos Paşa Camii Balıkesir’in simge yapılarından birisi. Çıkan yangın sonrası polis ekiplerinin soruşturmasını tamamlamasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ekipleri caminin yangın çıkan bölümünde temizlik işlemi yaptı. Gece 23.00 sıralarında başlayan çalışmalar kapsamında yangında zarar gören klimanın bakımları yapıldı, yerdeki halılar söküldü ve zarar gören, dumandan kararan duvarlar ve kirlenen caminin tüm bölümleri sabaha kadar ekiplerin çalışmasıyla temizlendi.  Karesi Belediyesi olarak temizlik işlerindeki 13 personelle gece boyu camide temizlik ve bakım çalışması yapıldı. Umarın bir daha böyle talihsiz bir olay yaşanmaz” dedi. HABER: İLKAN TOPRAK