DSİ yaptığı yatırımlarla Balıkesir’in verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Balıkesir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta.

Bu kapsamda Balıkesir Gönen Geyikli Göletinde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Balıkesir Gönen Geyikli Göletinin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 710 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Gölet gövdesi kazı, dipsavak betonarme gömlek imalatları ve gövde altı enjeksiyon imalatının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, dolusavak kazı imalatları devam eden, temelden yüksekliği 29,50 metre ve su depolama kapasitesi 400.400 m3 olan Balıkesir Gönen Geyikli Göletinin tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile dekar başına 4.008 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.845.680 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.