Coğrafi işaret almaya aday Balıkesir’in pideli paçasını yemek için şehir dışından günü birlik gelenler var. Unutulmayan lezzet pideli paçanın tadı artık Balıkesir il sınırlarını aştı.

Birçok lezzetin birbiriyle harmanlandığı Balıkesir mutfağının vazgeçilmezi pideli paça için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi coğrafi başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Balıkesir Kanaat Lokantası’nın işletmeciliğini yapan Yaşar Özer, pideli paçanın son dönemde artan bir şekilde talep gördüğünü söyledi. Özer: “Şehir dışından gelenler bile artık pideli paça yemeden Balıkesir’den ayrılmıyor”

Balıkesir’de pideli paça dendiğinde ilk akla gelen işletmenin Kanaat lokantası olduğunu belirten Yaşar Özer, “Biz pideli paçayı bir marka haline getirdik. Pideli paçayı ilk çıkaran ilk müşteriye sunan biziz. Pideli paça daha önce bu bölgede tirit diye müşteriye sunuluyordu fakat biz bunu pideli paça olarak yaptık. Tirit olan soslu oluyor. Ama biz bu yemeğimizi ayrıca terbiye ettik. Yoğurt, yumurta, süt olarak, sos koymayarak pideli paça yapalım dedik. Yaptığımız ve vatandaşa sunduğumuz marka haline gelen pideli paça vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. Ama et ve kemik suyuna çok dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

 

“SADECE BALIKESİR’Lİ DEĞİL TÜRKİYE VAZGEÇEMİYOR”

İl dışından gelerek tadına bakan vatandaşın vazgeçilmezi haline gelen ve yoğun ilgi gören pideli paça hakkında konuşan Özer, “İl dışından gelerek işletmemizde pideli paçanın tadına bakan müşterilerimizin tepkisi bizleri çok gururlandırıyor. Müşterilerimiz geçtiğimiz günlerde pideli paçayı sabah tüketirken şuan da akşam saat 5’e kadar pideli paçamız tezgâhımız da müşterilerini bekliyor oluyor. Pideli paça Balıkesir’de ilerlemeye de devam ederek adını duyurmaya devam ediyor” diye söyledi.

 

“GENÇ NESİL’DE TÜKETMEYE BAŞLADI”

Daha önceden sabah erken saatlerde tükenen pideli paçanın artık tüm gün tezgâhlarda olduğunu belirten Özer; “Biz Balıkesir’deki müşterilerimizden memnunuz. İşletmemizi sabah açar açmaz sıcak yemeklerimizi yaz kış demeden müşterimize sunarız. İşlerimiz şükür olsun ki güzel devam ediyor. Vatandaş pideli paçayı sabah saatlerinde tercih ediliyordu. Fakat şuan da öyle bir potansiyel meydana geldi ki, 1-2 senedir genç nesil de tüketmeye başladı. Sabah tüketilen pideli paçamız akşam saat 3’de biterken şuan da saat 6’da biterek kendinin sevildiğini bizlere kanıtlıyor” şeklinde konuştu.

 

“BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKÜR EDİYORUZ”

Pideli paçanın coğrafi işaret başvurusunu destekleyen ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür eden Yaşar Özer, “Pideli paçamızın coğrafi işaret başvurusunun da güzel olacağına eminiz ve bu başvuru için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Sadece pideli paça değil diğer yöresel lezzetlerimizin de Türkiye’ye tanıtılması gerekiyor. Bu düşüncesinden ve gayretinden dolayı biz Kanaat Lokantası olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. ÖZEL HABER: AYDIN ENES ERBAŞI