Sındırgı Belediyesi’nin düzenlediği Akıncı Toyu 2022 Uluslararası Atlı Okçuluk Yarışması dün başladı.

Sındırgı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Enis Yurdakök Atlı Okçuluk Akademisi ve Dünya Etnospor Konfederasyonun destek verdiği Akıncı Toyu 2022 Uluslararası Atlı Okçuluk Yarışması ilk günü yapılan kale parkuru atışlarıyla başladı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki Geleneksel Spor Dalları Merkezinde gerçekleştirilen yarışmalara 35 ülkeden 70 sporcu yay gerip ok attı.

Yarışlar öncesi açıklamalarda bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Doğal Şehir Sındırgı’da 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Dünya Atlı okçuluk yarışmaları yapılıyor. Bugün 35 ülkenin katılımı ile gerçekleşiyor bu yarışmalar. Amerika’dan da Umman’dan da Tayvan'dan da insanlar var. Türki Cumhuriyetlerden Azerbaycan, Sudi Arabistan’a kadar farklı insanlar burada ve bunları bizler bunları Geleneksel Türk Sporları diye bir merkez yaptı burada ağırlıyoruz.

O insanlar geldiklerinde geçmişimiz ve geleneklerimizle alakalı ve Kuvayi Milliye'de 19 Mayıs hemen geride bıraktık. Çünkü 19 Mayıs'ta da bu yurdu bize vatan edenlerin gençlere aşılanması konusunda İlknur Bektaş yazar Makbule Efe'nin yazarı onu da öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Halkımızla buluşturuyoruz.

Ve geleneksel Türk sporlarında kullanabilinecek bütün malzemelerin satışı burada yapılıyor. Yani tarihe, geçmişe sahip çıkan, geleneğine sahip çıkan bir doğal şehirde insanlar aslında kendini buluyor, mutluluğu yakalıyorlar.

Bizde onları mutlu edebilecek aktivitelerle, artı şeylerle taçlandırıyoruz. Giyiniyorlar, fotoğraf çektiriyorlar ve diyorlar ki ben Türk'üm, Sındırgı'dayım, doğal şehirdeyim. O elbisenin altında kendini daha iyi hissediyorlar. Şu alanda yapılacak bütün aktiviteler onların mutluluğuna mutluluk katacak” dedi.

Balıkesir Akıcıları Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Enis Yurdakök’te müsabakaların çekişmeli geçtiğini söyleyerek; “Dünyanın en iyileri burada Sındırgı’ya böyle bir tesisin kazandırıldığı için mutluyuz” dedi.

Etkinlik alanında yarışmalar sürerken sırasını bekleyen yabancı sporcular müzik eşliğinde dans ederek stres attı.

Geleneksel Spor Dalları Merkezine kurulan stantlarda Türk sporlarında kullanılan kılıç, ok, yay, tespih, Sındırgı yöresine ait bez bebekler ve börk berelerin satışı yapıldı.

Ayrıca kurulan iki büyük Otağ çadırınca öğrencilere çeşitli eğitim seminerleri verildi.