Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Reşitköy Barajı inşaatı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından tüm hızıyla sürüyor. Baraj su tutmaya başladığında ülke ekonomisine yıllık 74 milyon 396 bin liralık katkı sağlaması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yaptığı yatırımlarla Balıkesir’in verimli topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyor. İnşaatı devam eden Balıkesir Reşitköy Barajı hakkında yazılı bir açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajın tamamlanmasıyla birlikte depolanacak su ile 63 bin 416 dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi.

Genel Müdür Yıldız; “Baraj gövde ve dolusavak kazıları imalatı ve derivasyon tüneli imalatlarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Gövde altı enjeksiyon imalatları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 45,00 metre ve su depolama kapasitesi 92,30 milyon m3 olan Balıkesir Reşitköy Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 74 milyon 396 bin 084 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.HABER: ADEM KARANFİL