Altıeylül ilçesinde bulunan Akçaköy Türkmen Tepesi, Altıeylül Belediyesi tarafından yapılan etkinlik ile yamaç paraşütü pilotlarına tanıtıldı.

Altıeylül Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle Akçaköy’de bulunan Türkmen Tepesi, yamaç paraşütü pilotlarına tanıtıldı. Yapılan etkinliğe Aydın, İzmir, Uşak, Bursa ve Balıkesir’den pilotlar katılım sağladı. Ayrıca etkinliğe gelen yaklaşık 150 üniversite öğrencisine de yamaç paraşütü hakkında bilgiler verildi. Altıeylül Belediye Başkan Hasan Avcı, yaptığı açıklamalarda ilçesinde bulunan Türkmen Tepesi’nin paraşüt pilotlarına tanıtmak ve buradaki turizmi geliştirmek istediğini dile getirdi. Başkan Avcı, Türkmen Tepesi’ni ayrıca Yamaç Paraşütü Federasyonu’na da tanıtarak yarışmalar düzenlenmesi için ilk adımı attıklarını ifade etti. Öte yandan Eylül ayında Türkmen Tepesi’nde yamaç paraşütünü uluslararası etkinlik haline getirebilmek için 4 günlük festival yapılacağını belirtti.

Yapılan etkinliklere Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve çok sayıda üniversite öğrencisi katılım sağladı.