Altıeylül Belediyesi, Ak Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı ile birlikte yaptığı çalışmalarla vatandaşların gönlüne dokunmaya devam ediyor. İlçe Başkanı Ömer Munis ve Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın uyumu ise siyasileri kıskandırırken hizmetin ise kalitesini arttırdı.

Altıeylül Belediyesi, Ak Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı ile omuz omuza vererek vatandaşlara dokunmaya devam ediyor. Özellikle Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine tek tek ulaşarak yardımlar yapan Altıeylül Belediyesi ve İlçe Teşkilatı, çalmadık kapı, alınmadık gönül bırakmadı. İlçe Teşkilatı ile birlikte koordineli bir şekilde çalışan Altıeylül Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerilere kulak vererek vatandaşları memnun etmek için gece gündüz çalışıyor.

Öte yandan göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetler ile Altıeylül ilçesini ön planda tutmayı başaran Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçede sanattan alt ve üst yapılara kadar bir çok noktada örnek belediyecilik hizmeti sergiliyor.

Başkan Avcı, ayrıca ilçeye kazandırdığı bir çok yapı ile Altıeylül’e değer kattı.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı: “Biz bu şehir için dertlenirken teşkilatımızla kol kola giriyoruz. Teşkilat bizim için çok önemli. Bizim belediyemizin gören gözü, duyan kulağı. Sahadaki bizim yüzümüz. Dolayısıyla Ömer Başkanımın da teşkilatın başında olmasıyla sahaya gerçekten samimi duygularla emek vererek gayret ederek çalışması bizim elimizi çok rahatlatıyor” dedi.

“KOLAY BİR COĞRAFYADA ÇALIŞMIYORUZ”

Sözlerinin devamında Başkan Avcı, Altıeylül ilçesinin nüfus yoğunluğunun fazla olduğunu belirterek kolay bir coğrafyada çalışmadıklarını dile getirdi. Başkan Avcı: “Biz Altıeylül olarak 2014 yılında 170 bin nüfusumuz vardı. Bugün 200 bine yakın nüfusumuz ile Balıkesir’in en büyük ilçelerinden birisiyiz. Ama yüzölçümü ve nüfus yoğunluğu olarak kırsal mahallelerin, köylerin toplam nüfusu Balıkesir’in 20 ilçesinin yarısından fazla köylerimizin nüfusu var. Yine 20 ilçenin 12’sinden büyük Bahçelievler mahallemiz var. Bu yüzden biz kolay bir coğrafyada çalışmıyoruz. Ama bu alanda çalışırken ekibimize ve teşkilatımıza güveniyoruz. Teşkilatımız bu konuda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor” diye söyledi.

AÇILIŞ ÜSTÜNE AÇILIŞ!

2019 yılında başladığı hizmet yarışında her yıl bir yatırımını hizmete açan Başkan Avcı, 2022 yılında da 3 tane yeri Altıeylül ilçesine kazandıracağını söyleyerek şöyle devam etti: “Her sene yeni yeni açılışlar gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesinin açılışını gerçekleştirdik. 2021’de Hasan Can Kültür Merkezi ve Sultan Alparslan Gelişim Merkezi’nin açılışını yaptık. 2022 yılında Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkı’nın açılışlarını yaptık. İnşallah bu sene de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksini ve Seyyid Ahmet Arvasi parkının açılışını yapacağız. Bunun yanında Konakpınar’daki Gençlik Merkezimizin açılışını da yaparak 3 tane yeri şehrimize katmaya devam edeceğiz. Tabi alanımız çok geniş. 400 bin metrekare kilit parke taş ihalesi, asfalt ihalesi yaptık. Vatandaşlarımızız sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

BU YAZ DOLU DOLU GEÇECEK

Öte yandan pandeminin de sona ermesiyle etkinliklere tam gaz devam eden Altıeylül Belediyesi, çocuklara bu yazın dolu dolu geçmesini sağlayacak. Çocuklara ve vatandaşlara yönelik projelerini anlatan Başkan Avcı, şöyle dedi: “Kültürel açıdan da ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı, çocuklarımızı mutlu etmek ve motive etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçen sene ilk kitap fuarını gerçekleştirdik. 70 binin üzerinde katılımcıyla gerçekten çok güzel bir fuar oldu. İnsanların ciddi bir geri dönüşü ve bu konuda bizi mutlu edişi oldu. Yine geçen sene Ege Tiyatrolar Birliği ile bir etkinlik yaptık Bu yıl da Tülütabak Tiyatro Festivalini yaptık. Bunu da uluslararası çapta yaparak verimli ve tecrübeli personelimiz ile yaptık. Bunların yanında yarıyıl tatilinde çocuklarımıza yönelik şenlikler, tiyatro ve sinema etkinlikleri olarak ayırarak dolu dolu bir 15 tatil geçirdik. Şimdi önümüzde yaz süreci geliyor. İnşallah yazın Altıeylül Belediyespor ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla çocuklarımızın güzel bir yaz geçirmesi için emek veriyoruz. İnşallah çocuklarımıza şehri tanımalarına imkan verecek hem de yazın yüzme, judo gibi spor etkinlikleriyle birçok alanda çocuklarımıza destek vererek onları yetiştireceğiz.”

“RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRDİK”

Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ise Altıeylül Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışarak vatandaşlara hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Başkan Munis, geçtiğimiz ramazan ayında her kapıyı çaldıklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı görevine 27 Şubat 2020 tarihinde geldim. Ülkemizde ilk koronavirüs vakası 11 Mart 2020 yılında tespit edildi. Pandemi koşullarıyla yasaklar ile birlikte 2 yıl geçirdik. İstenen siyasi çalışmalar yapılamadı. Artık yeni yeni pandemi yasakları kalktı. İnsanlarla daha rahat buluşmaya başladık. İl Başkanımızın bir hedefi vardı. 30 günlük ramazan ayını 100 gibi geçirecektik. Biz de bu çalışmaları planladık. Gerçekten dolu dolu bir ramazan ayı geçirdik. Gerek kadın kollarımız, ana kadememiz gerekse belediye ile yapmış olduğumuz çalışmalar ile. Kırsalda gitmediğimiz mahalle kalmadı. Biz Altıeylül ilçesindeki neredeyse bütün mahallelerimizi ramazan ayında ben ve arkadaşlarım teker teker ziyaret ettik. Ramazan ayı boyunca her gün bir gariban ailemizin masasına misafir olduk. Kendi yemeğimizi götürerek onlarla beraber iftar yaptık. O insanlarla beraber vakit geçirdik. Yaptığımız programların karşılığını da görüyoruz. İnsanlar en azından yine seçim var da geldiniz demiyor. Biz sürekli olarak arazideyiz. Ramazanda böyle bir çalışma yaptık. Kadın kollarımız ramazan ayı boyunca yemek yapacak imkanı olmayan ailelere teker teker yemek götürdü. Bu çalışmaları yaparken de gerçekten bu desteği biz hep belediyemizden aldık. Bir ekip halinde çalışıldı. Böylelikle 30 günlük ramazan 100 günlük çalışma gibi değerlendirildi.”

“HEDEFİMİZ 20 YILDAKİ KAZANIMLARI TAÇLANDIRMAK”

Siyasetten uzun soluklu beklentisinin olmadığını vurgulayan Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, hedefinin 2023 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan seçilmesini sağlayarak Türkiye’nin 20 yıldaki kazanımlarını taçlandırmak istediklerini söyledi. Başkan Munis açıklamaların şu şekilde devam etti: “Bizim siyasetten uzun soluklu bir beklentimiz yok. Bizim tek bir beklentimiz var. 2023 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha o makama oturtmak. Ülkenin şimdiye kadar 20 yılda yapmış olduğu kazanımları taçlandırmak istiyoruz. Bütün derdimiz bu. Bu sebeple biz herkesin gönlüne girmek, kapısını çalmak zorundayız. Gidemediğimiz mahalle, giremediğimiz ev bizim değil. Onun için bu evlere girmek zorundayız. Ekip halinde Altıeylül İlçe Teşkilatı olarak kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe yönetimi ile böyle bir plan yaparak sahada çalışıyoruz. Biz her hafta Cuma namazını belediye başkanımızla birlikte farklı bir yerde kılıyoruz. İnsanlar hem ilçe başkanını hem de belediye başkanını bir arada gördüğü zaman daha mutlu oluyorlar. Çünkü bizim aramızda bir kavga gürültü yok. Hasan başkanımız da bize her türlü desteğini veriyor. Bugüne kadar hep böyle geldik bundan sonra da inşallah hep böyle gideriz.”