Balıkesir’de Oto kuaför işletmesi olan Balıkesir Oto Yıkama çalışanı Burak Berber, araç yıkanırken dikkat edilmesi gereken konulardan bahsetti.

Balıkesir’de oto kuaför işletmesinde çalışan Burak Berber, araç temizliğinin önemli bir husus olduğunu söyledi. Ayrıca aracın her  temizlik malzemesi ile temizlenmemesi gerektiğini söyleyen Berber, bu hata aracınızda ciddi sorunlara yol açabilir dedi.

 

 

“MİKROFİBER BEZ İLE SİLİNMELİ”

Dış yıkamadan bahseden Burak Berber, “Dış yıkama hizmetinde öncelikle araç basınçlı su ile kaba kirlerinden arındırılır. Sonrasında ise oto yıkama şampuanı ile araç köpüklenir ve sünger ile aracın dış kısmı temizlenir. Sonrasında ise araç durulanır ve mikrofiber bezler ile silinir” diye söyledi.

 

“TEMİZ BİR ARAÇ İLE YOLCULUK DAHA DA KEYİFLİDİR”

Aracın iç temizliği önemli bir husustur şeklinde konuşan Burak Berber,  “Oto Yıkama konusunda bir diğer merak edilen konu da aracın iç temizliğidir. Araç içi temizliği araç sahibi kişinin sağlık açısından da büyük öneme sahiptir. Temiz bir araç ile yolculuk çok daha keyifli ve konforludur. Araç içi temizliğinde yaptıklarımızı şöyle sıralayabilirim. Koltuk temizliği aracın koltuğu temizlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, koltuğun kumaş yapısıdır. Her kumaş yapısına uygun olan farklı malzemeler kullanmak gerekir. Paspas temizliğine gelirsek, araç içi paspaslar genelde ikiye ayrılır. Bunlar halı ve kauçuktur. Bu ikli türe uygun farklı temizlik ürünleri seçilmeli ve kullanılmalıdır. Konsol Temizliği, aracın ilk göze çarpan kısmıdır. Genellikle plastik olan bu kısımların, özel temizlik ürünleri çok sert olmayan bez ile silinmesi gerekir. Son olarak da torpido temizliğinden bahsedeyim, torpidolar, yaz aylarında güneş ışınları ve ısıya maruz kalan bölgedir. Bu yüzden saddece temizlemek yeterli gelmez. Torpido bakım losyonları kullanılarak çatlamalar ve kurumalara karşı korumak gerekebilir” dedi.

“DİKKAT ETMEK ŞART”

Araç yıkarken dikkat edilmezse olumsuzluklar ile karşılaşılabilir diye konuşsan Burak Berber, “Oto yıkama esnasında dikkat edilen birçok konu var. Öncelikli olan konu ise yıkama sıklığıdır. Aracı iki haftada bir yıkamak yeterli bir süredir. Sürekli yıkamak ya da hiç yıkamamak olumsuz görüntülere ve sonuçlara yol açabilir. Şu günlerde en çok yapılan hataysa ev temizlik malzemeleri ile araba yıkamaya çalışan vatandaştır. Bu hata arabada büyük hatalara ve zarara yol açabilir. Diğer dikkat edilmesi gereken konu ise aracın yıkamadan sonra silinmesi gerektiğinin bilinmesidir. Yıkarken sorun yaşanmasa bile silerken çizik ya da benzeri olaylar yaşanabilir. Bu tarz olayla karşılaşmak istemeyen kişi mikrofiber bez kullanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“MÜŞTERİNİN MEMNUNİYETİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Her araç sahibinin malı kendine göre değerlidir. Otomobillerin bu konuda hep ayrı bir yere koyarız. Bakımları ve temizliklerini eksik etmeyiz. Müşteri memnuniyeti ve işimize gösterdiğimiz özenin sonderece önemli olduğunu biliyoruz. İnsan işini severek yaparsa başarısız olamayacağı hiçbir konu yoktur. Araç. Sahibi kişiler hata istemez, bizlerde hatadan uzak dururuz.

AYDIN ENES ERBAŞI