İran'dan Türkiye gelen ve İran tarafında kalan doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza gerekçe gösterilerek başlatılan gaz kısıtlaması uygulaması sürürken, TEİAŞ’ın kararıyla aralarında Balıkesir OSB'nin'de olduğu organize sanayi bölgelerinde elektrik kısıtlaması başladı.

 

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) açıklamasına göre, Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgelerine (OSB) elektrik kısıntısı uygulanması başladı. Balıkesir'de de OSB’de üretim çarkları kısmi olarak durdu.

 

BALIKESİR OSB'DE MİNİMUN SEVİYEDE ÜRETİM VAR

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray; "Balıkesir OSB'de üretim devam ediyor. Üç günlük kısmi kesinti kapsamında firmalar idari bina ve bilgisayarlarını kullanabilmekte. Üretim yapmak isteyen bir çok firma ise zaten jeneratörleri sayesinde üretimlerine devam ediyor. Kendi elektriğini üreten firmalarımız bile var. Bunun yanında süt firmalarına elektrik veriliyor üretimleri devam ediyor. Genel anlamda Balıkesir OSB olarak minimum seviyede işleri götürüyoruz" dedi.

Öte yandan Balıkesir OSB'de önceki gün başlayan kesinti yarın ve Cuma günü de devam edecek.

Sanayiciler ise kesintinin devam etmesi halinde sıkıntı yaşayacaklarını ifade ederek yaşanabilecek yeni bir kesinti konusunda endişeli.