Türkiye’yi karış karış gezen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir köy ziyareti sırasında yaşadığı diyaloğu Balıkesir’e anlattı. İnce; “Köyde yaşayanlara nasıl geçiniyorsunuz dedim. ‘Ölüler dirilere bakıyor’ dedi. Ne demek o dedim. ‘Baba, dede tarlalarını satıp geçiniyoruz, ürettiğimiz’ yok dedi. Türkiye’nin geldiği durum bu” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çeşitli açılış, ziyaret ve teşkilat toplantıları için geldiği Balıkesir’de iktidarı ve muhalefetin politikalarını eleştirdi. Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan İnce, ekonomi, seçim barajı ve yerel basın ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

 

“İLK SEÇİMLERDE YÜZDE 50+1’LE İKTİDAR OLACAĞIZ”

İlk seçimlerde yüzde 50+1 alacaklarını söyleyen Muharrem İnce, “Ama inşallah milletimizin iradesiyle, Allah’ın izniyle bunlardan önümüzdeki seçimde kurtulacağız. Biz Memleket Partisi olarak çok yeni bir partiyiz. Henüz kurultayını yeni yapmış yeni örgütlenen bir partiyiz. Seçimlere girme hakkını elde ettik. Kısa süre içerisinde Türkiye’de birinci parti olacağız. Buna inanıyorum. 50+1’i alacağız. Bu iktidarı da, bu muhalefeti de toptan göndereceğiz. Türkiye’nin önünü böyle açabiliriz ancak, başka bir yolu yok. 19 yıldır Türkiye’yi geren, yoksullaştıran bir iktidarın karşısında umut olamayan bir muhalefet var. Onlardan da hayır yok, bunlardan da hayır yok. Toptan bir temizlik yapacak milletimiz, buna inanıyoruz” diye konuştu.

 

“FETÖ’NÜN YURTLARINI BAŞKA CEMAATLERE VERDİLER”

Öğrencilerin barınma sorunlarına da dikkat çeken Muharrem İnce FETÖ’den alınan yurtların başka cemaatlere verildiğini iddia etti. İnce, “Devletin asli bir işi vardır. Devletin asli işi üniversite öğrencilerine barınacak yer bulmaktır. Bu devletin işidir. Bu vakıflara, cemaatlere terk edilemez. Ders almadınız mı FETÖ’den yahu? Beslediniz, büyüttünüz başınıza bela oldu. Hala akıllanmadınız. FETÖ’nün yurtlarına el koydular. FETÖ’nün yurtlarını başka cemaatleri veriyorlar, yeni FETÖ’ler çıkaracaklar. Niye bu devlette kalmıyor? 180 bin öğrenci müracaat etmiş şurtta kalmak için yerleştirememişsin. Açıktabu çocuklar. FETÖ’ye yıllarca ‘ne istediler de vermedik’ diyenler, parsel parsel satanlar, ‘bitsin artık bu sıla hasreti’ diye methiye düzenler, mecliste onun büyük bir alim olduğunu anlatanlar, onlara para verenler, 17 üniversite açtıranlar, bunlar gerçekten akılsız adamlar bunlar, hala şimdi FETÖ’nün yurduna el koyuyor gel diyor A cemaatine, B cemaatine FETÖ’nün mallarını bunlara veriyorsun. Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Liyakat olmazsa, akıl, bilim olmazsa böyle olur” diye konuştu.

 

“TEK GÜVENCEM YEREL BASIN”

Türkiye’deki medyayı da değerlendiren Muharrem İnce, yerel basını önemsediklerini kaydetti. İnce şunları dile getirdi:

“Biz bu iktidardan kurtulmak istiyoruz. Fakat bu haberi yapanlar muhalefetin beslemesi medyadır. Türkiye’de medya yüzde 90’ı iktidarın kontrolü altındadır, yüzde 1’u da muhalefetin kontrolü altındadır. Mesela CHP’li belediyelerden beslenen medya vardır ya da genel merkezinden. Biz asla orada haber olamayız. Mesela yaptığım bu basın toplantısından tek kare görmeyeceksiniz. İktidar medyası da CHP’ye çakarsam haber yapar, iktidara çakarsam haber yapmaz. Türkiye’de medya ölmüş. Yerel basına güveniyorum ben, güvencim yerel basın. 64 maddelik bir yasa ve o yasanın içinde çiftçiye, esnafa ciddi yardımlar var. Bunların içindeki bir madde Cumhurbaşkanına araç ve sigarada ÖTV’ye üç katına kadar artırma yetkisi veriyor. Arkadaşlarımız o maddede evet oyu vermemiş, görüntüler ortada. Ama milletimizin lehine olan maddeler var. Milletin lehine olan maddelerde oy kullanmış. 100 kilo dana eti var, içine 10 gram domuz eti karıştırmışlar. Biz bu dana mundar etmeyin, bunun içine karıştırmayın bunu diyoruz. Ama dana etini destekliyoruz. Adam onun içine 10 gram domuz eti karıştırıp mundar ediyorsa bana ne? Arkadaşlarımızın kullandığı oy çiftçinin, esnafın lehine olan maddeler. Bu maddede oy kullanmamışlar. Muhalefetin beslemesi medya dönüp dolaşıp Memleket Partisi’nin milletvekilleri Cumhur İttifakı’nı destekliyor diyor. Yahu arkadaş genel başkan söylüyor daha kim söylesin; olmayacağız. İktidar yalakası medyayla muhalefet partisi yalakası medya birbirinin tamamlayıcısıdır. Tekrar söylüyorum olmayacağız, sözümün arkasındayım. Arkadaşlarımın da ne oy kullandığını biliyorum, görüntüler de ortada. Belediyeden beslenme bir internet sitesinin haberidir bu. Oradan aldı herkes devam etti gitti bu. İnşallah bu sefer düzeltirler.”

 

BU KAFAYLA ÜLKE YÖNETMEYE DEVAM EDERLERSE DOLAR 18 TL OLUR

Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası ile iletişimi ve dolar kurundaki artışa da değinen İnce, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’e geldiğimde bunu söyledim. Erdoğan seçilirse dolar 8-10 TL olur demiştim. 1 dolar 9 TL oldu. Bu kayla giderlerse dolar 18 TL olur. Araba alıyorsun. Arabanın  fiyatı 1 lira, vergisi 2 lira, bankaya da  faiz ödüyorsun 1 lira. Yani 1 araba alırken 4 araba alıyorsun. Biri kendine ikisi devlete biri bankaya.

Sigara kötü bir şeydir. Sigaranın paketinde 20 tane var. 16’sı vergi. 4 tanesi sigara parasıdır. Böyle bir devlette refah, huzur, mutluluk olmaz. Yani bu kafayla ülke yönetilmez. Merkez Bankası başkanım diyemezsin. Memlekete kötülük yapmaktır o. Maraban mı senin? Merkez Bankası Başkanı senin Susurluk ilçe başkanın mı? Yani partinin ilçe başkanın mı? Ben ilçe başkanına ilçe başkanım demem, ilçe başkanımız derim. Ben partinin genel başkanıyım, partinin ilçe başkanına ilçe başkanım demem, ilçe başkanımız derim. Başkanım demek marabam gibi duruyor. Hele sen Merkez Bankası başkanına asla diyemezsin, dememelisin. Ego o kadar yüksek ki. Aklı başında bir yönetimle 1-2 yıl içerisinde Türkiye’yi rayına oturtmak mümkündür. Yeniden üreten bir Türkiye, tarlalarından bereket fışkıran bir Türkiye, fabrikalarının bacası tüten bir Türkiye yapmak mümkündür. Kamu İhale Kanununu milletin gözü önünde bir kez değiştirip bırakacaksın 300 kere değiştirmeyeceksin. Bağımsız bir yargı düzeni kuracaksın. Rekabeti getireceksin. Liyakati getireceksin. Bak işler nasıl düzeliyor. Dün Köseler Köyü’nde çiftçi anlatıyor. Gübre 450 lira diyor hem alamıyoruz, hem bulamıyoruz diyor. Çok güzel bir laf söyledi. Nasıl geçiniyorsunuz dedim. Ölüler dirilere bakıyor dedi. Ne demek o dedim. Baba, dede tarlalarını satıp geçiniyoruz, ürettiğimiz yok dedi. ‘Seni traktörle karşılamak istedik köyün girişinde’ dedi, ‘mazota kıyamadık, o kadar değerli hale geldi ki’ dedi. Milletimize son sözüm şu olsun; sakın umutsuz olmayın. Umutlarınızı yeşertin bu sorunları çözeriz.” Dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir programı kapsamında daha sonra KÜÇÜKSAN esnafıyla bir araya geldi, Milli Kuvvetler Caddesinde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren İnce, mezun olduğu Necatibey Eğitim Fakültesini ziyaret etti.