Balıkesir’i ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni yatırımlar konusunda müjde üstüne müjde verdi. Bakan Özer, onlarca okul müjdesi verdiği Balıkesir’de devam eden yatırımlarla birlikte 750 milyonluk yatırım bütçesi açıkladı.

Çeşitli ziyaret, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Balıkesir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özer, Vali Hasan Şıldak ve beraberindeki heyetten kent ile ilgili bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ve kurum müdürlerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

BALIKESİR’DE EĞİTİM İHTİYAÇLARI DEĞİL KALİTESİ KONUŞULACAK

Toplantının ardından konuşan Bakan Özer, yapacakları yatırımlar ile Balıkesir’de bundan sonra eğitimin ihtiyaçlarının değil kalitesinin nasıl daha iyi yerlere getirileceğinin konuşulacağını söyledi. Bakan Özer sözlerini şu şekilde tamamladı. “2021 yılında Balıkesir’de 235 milyonluk yatırım devam ediyor. Bunlar yeni okul yapımları güçlendirme kapsamındaki yatırımlar. Değerlendirme toplantımızda acil ihtiyaçlarla ilgili yeni yatırımları görüştük. 235 milyonluk yatırıma ilave olarak, yeni yatırımlar yapma kararı aldık. Merkez Altıeylül ilçesinde bir özel hizmet kampüsü yapacağız, bu kampüsün içerisinde özel eğitim anaokulu olacak, özel eğitim uygulama okulu 1’inci kademe 2’inci kademe ve 3’üncü kademe olacak, özel eğitim meslek okulu olacak ve aynı zamanda özel eğitim öğrencilerinin velilerini nitelikli zaman geçirebilmelerine fırsat verecek ve halk eğitimde kurs alabilmeleri için mekanların olduğu donanımlı bir kampüs olacak. En kısa zamanda yatırım kanallarıyla hızlı bir şekilde iletişime geçerek en kısa sürede bu kampüsü altıeylül ilçemize kazandıracağız. Şu anda Balıkesir’imiz de özellikle yetenekli öğrencilerimizin eğitim aldığı 3 tane bilgi sanat merkezi var. 1 tane merkeze bir tanede Edremit ilçemize ihtiyaç var toplamda 2 tane daha bilgi sanat merkezi yapacağız Balıkesir’de ki bilgi sanat merkezlerini 3’den 5’e çıkaracağız. 

Yine değerlendirme toplantısında merkezdeki Balıkesir Fen Lisesinde ki bina sıkıntılarını da masaya yatırdık ciddi bir şekilde o binalarında elden geçmesi gerekiyor hem de ulaşımla ilgilide sıkıntılar var dolayısıyla Balıkesir merkezine yeni bir Fen Lisesi binası yapacağız ve artık o fen lisesi binasını meclise taşıyacağız. Buna ilave olarak Altıeylül ilçemizde yeni bir Fen Lisesi daha yapacağız bu sayede de Balıkesir’de ki Fen Lisesi sayısını da 2’ye çıkarmış olacağız. Yine Altıeylül ilçemizde ki Rehberlik Araştırma Merkezi ile ilgi yeni bir yatırım çalışması yapacağız ve Rehberlik Araştırma Merkezi kuracağız. Balıkesir merkez, Bandırma, Burhaniye ve Edremit olmak üzere her birine bir tane olmak üzere 4 tane özel eğitim anaokulu yapacağız. Aynı zamanda bu 4 yere anaokulu da yapacağız hem anaokulu olacak hem de özel anaokulu olacak.

 

8 ANAOKULU VE 8 ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU YAPILACAK

Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimine erişimini artırmaya çalışıyoruz dolayısıyla anaokullarını her şehirde artırarak ve farklı bölgelerde kurarak vatandaşlarımızın çocuklarını özel eğitim öğrencisi ise özel eğitim anaokullarına, özel eğitim öğrencisi değilse normal anaokuluna göndermeleri için imkanları artırmaya çalışıyoruz. Bunlar neticesinde Balıkesir bölgesine 8 tane özel eğitim anaokulu ve normal anaokulu yaptırmış olacağız.

Ayvalık’ta kız meslek lisemizin, tarihi lisemizin uzun süreden beri bekleyen restorasyonu yatırıma aldık. Hızlı bir şekilde tamamlayıp bilim sanat merkezi olarak öğrencilerimizin hizmetine açacağız.

Yine Altıeylül ilçemize yatırım planında olmayan 24 derslikli bir ilk okulu yapacağız. Yine Bandırma ilçemize 24 derslikli bir ilk okul yatırım bütçemize alacağız. Bunlara ilaveten daha önce yıkılan ama yatırım programına alınmayan Ayvalık Sakarya okulunu, Bigadiç Çağış İlkokulu, Burhaniye Halit Selçuk Ortaokulu Edremit Ortaoba Eşref Kaya Ortaokulu, Gönen Ticaret Odası Endüstri Meslek Lisesi, Havran Mehmet Çalışır Anadolu İmam Hatip Lisesi, Manyas Salur Çok Progralı Anadolu Lisesi Atölyesi, Manyas Akçaova Ortaokulu, Sındırgı Kurtuluş İlkokulu, Susurluk Şerafettin İlkokulu ve Ortaokulu’nu yatırım programına alıyoruz.

Saydığım yatırımlar ciddi maliyetleri olan yatırımlar. Dolayısıyla Balıkesir ziyaretimiz verimli geçti. 235 milyonluk yatırımlar devam ederken, bunların da maliyeti 500 milyonun üzerinde bir yatırımdır. 750 milyonluk yatırımı Balıkesir ile buluşturmuş olduk. İnşallah bunları da hızlı bir şekilde uygulamaya geçireceğiz." Dedi.HABER: ADEM KARANFİL