19 Ekim Salı Muhtarlar Günü öncesinde muhtarlar unutulmadı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in ev sahipliğinde, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Alim Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli, daire müdürleri ve Burhaniye’nin 38 mahallesinin muhtarları Burhaniye Kaymakamlığı toplantı salonunda bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar Günü öncesinde gerçekleştirilen toplantıda, Burhaniye’ye dair sorun ve öneriler her bir mahalle için ayrı ayrı görüşüp tartışılarak muhtarların talepleri istekleri dinlendi. Kaymakamlık ve Belediye olarak yapılabileceklerin değerlendirildiği toplantıda, yerel yönetimlerdeki koordinasyonlu çalışmanın verimlilik açısından önemi bir kez daha vurgulandı.

Toplantıda, yaklaşık 2 yıldır ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalıkla ilgili tedbirlerin sürdürülmesi için mahalle bazında alınabilecek önlemler ve muhtarlara düşen sorumluluklar da konuşuldu.

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Biz, yönetim anlayışımızda muhtarlarımızı demokrasimizin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Muhtarlarımızın özverili davranarak vatandaşların sıkıntılarını çözüme kavuşturma noktasında attıkları adımları destekliyor ve hizmet için beraber el birliği ile çalışıyoruz” diye konuştu.