Demirciler Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı metruk bina yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Cadde üzerinden ağır vasıtalar geçerken sallanan binadan zaman zaman beton parçaları düşüyor. Mahalle sakinleri, birilerinin canı yanmadan bu binanın yıkılmasını istiyorlar.

Balıkesir’in Karesi İlçesi Demirciler caddesi üzerinde bulunan metruk bina tehlike arz ediyor. Uzun yıllar önce yapılmış metruk bina, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Özellikle cadde üzerinden ağır vasıta geçişlerinde sallanan binanın bazı bölümlerinden parçalar koparak yola düşüyor. Mahalle sakinleri düşen parçalardan zaman zaman vatandaşların yaralandığını ve araçların üzerlerine düştüğünü söyledi. Kopan parçalar sonucu vatandaşların yara aldığı ve mallarının zarar gördüğünü ifade eden mahalle sakinleri bu metruk binanın yıkılmasını istiyorlar. Binanın yıkılması için mahalle sakinleri gerekli yerlere müracaat ettiklerini ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Aynı mahallede ikamet eden İsmail Özpelitoğlu (74) ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Binanın ne zaman yıkılacağı belli değil, sürekli olarak binalardan parçalar dökülüyor. Bu binanın yıkılması için illa birinin canı mı yanması gerekiyor” dedi.  Özpelitoğlu: “Mahallemizin girişinde metruk bir bina var. Bu binanın tarihini ben bile bilmiyorum. 74 yaşındayım, aklım erdiğinden beri o binada orada duruyor. Son zamanlarda bina daha fazla dökülmeye başladı. Şuanda mahallemizin birçok binasında temel diye bir şey yok. Hepsi yığma bina. Şuanda metruk binada oturan birileri yok ancak zemin katında dükkanlar var. Bu dükkanlar da tehlikenin farkında değil. Biz bu konuyu gündeme getirdik. Bizim artık can güvenliğimiz kalmadı. İlgili Belediyemizin bu konu hakkında gerekeni yapmasını rica ediyorum. Biz binanın güvenli bir şekilde yıkılmasını istiyoruz. Yoksa bu bina insanların üzerine yıkılacak. Düşen parçalardan insanlar hep şans eseri kurtuluyor. Binanın tehlikeli olduğunu bilen vatandaşlar binanın yakınından bile geçmemeye özen gösteriyor. Bilmeyen vatandaşlar da yakınından geçmeye devam ediyor. Geçen vatandaşlardan hiç biri de kafasını kaldırıp yukarı bakmıyor. Baksa zaten o sokaktan da geçmeyecek. Ben o sokaktan bile geçmek istemiyorum. Mahallemizdeki diğer metruk binaların neredeyse çoğu yıkıldı. Ama bu bir türlü yıkılmadı. Bir can kaybı olduktan sonra mı gelip müdahale edilecek. Belediyemizin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum” diye konuştu.

“BİNANIN TOPARLANACAK HALİ KALMADI”

Demirciler caddesi üzerinde bulunan metruk binanın yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri binanın tadilat olamayacak derecede kötü olduğunu ve can kaybı olmadan bir an önce yıkılmasını istediklerini söylediler. Mahalle sakinleri gazetemize yaptıkları açıklamada: “Mahalle sakinleri binadan parçalar dökülüyor, kopan parçalar binanın yakınanda park halinde bulunan araçlarımızın üzerlerine düşüyor. Biz bu bina için belediyeye başvuruda bulunduk ancak belediyeden geri dönüş alamadık. Dökülen parçalar araçların üzerlerine değil de bizim ve etraftan geçen vatandaşların, çocukların üzerlerine düşebilirdi. Binadan kopan parçalar küçük parçalar değil, aşırı büyük ve insan sağlığına tehlike arz edecek boyutta parçalar. Belediyeden bu metruk bina için yetkili kişiler geldi, binadan fotoğraf çektiler ancak herhangi bir şey yapılmadı. Yetkililerde binanın tehlike arz ettiğinin farkındalar ancak bir şey yapılmıyor. Şu anda bile binada gözle görülür bir şekilde hasar mevcut. Yoldan ağır vasıta geçtiğinde binanın sallandığını görüyoruz. Bu çevredeki çoğu bina bu vaziyette. Binanın artık toparlanacak bir hali kalmadı. Binaya tadilat yapılarak kurtarılma şansı olsa tadilat yapılsın ama artık öyle bir şansı kalmadığını düşünüyoruz. Binanın yıkılması gerekiyor. Bizim çocuklarımız buralarda oyunlar oynuyor. Çocuklarımız için diken üstünde duruyoruz. Bu yüzden en kısa sürede yetkililer tarafından bu bina için çalışma yapmalarını istiyoruz.”