Balıkesir, Büyükşehir olduktan sonra ilk mega projeleri arasında yer alan Çamlık Tepesi Projesi aradan geçen 6 yıl sonunda kapılarını Balıkesirlilere açtı. Her gece binlerce Balıkesirlinin serinlemek için çıktığı Çamlık, vatandaşlardan tam not aldı.

Temeli yaklaşık 6 yılı önce atılan Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı Projesi resmi olarak açılmasa da bir süredir vatandaşların gezip görebilmesi için ziyarete açıldı. Geçtiğimiz Ramazan Ayında Kadir Gecesi yapılan özel bir programla Çamlık Camisi ilk kez ibadete açılırken caminin Hilal Minaresi vatandaşların projede en çok ilgisini çeken bölüm oldu.

Balıkesir’i kuş bakışı izlemek isteyenlerin rağbet gösterdiği Çamlık Tepesi her gece vatandaşlarca dolup taşıyor.

Özellikle ailelerin uğrak noktası olan Çamlık’a gezmeye gelen vatandaşlardan Hüseyin Kırmaz: “Çamlık çok güzel oldu. Çevre düzenlemesi de güzel yapıldı. İlerleyen zamanlarda daha güzel olacağını düşünüyorum. Daha iyi şeylerin yapılacağını düşünüyorum” dedi.

Piknik yapmak için Çamlık’ı tercih eden Emine Bardak ise “Çamlık’a ilk defa geliyorum. Girdiğimiz gibi burayı beğendik. Çok güzel olmuş. Dinlenilecek bir yer olmuş. Kardeşim sağ olsun bizi buraya getirdi. Balıkesir’in böyle bir yere ihtiyacı vardı” şeklinde konuştu.

İskender Akgül ise Çamlık’ın daha önceden alkol alan şahısların geldiğini ama şimdi ailelerin geldiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çamlık açıldı, çok güzel oldu hayırlı olsun. Çamlık’ta herhangi bir eksiklik göremedim. Önceden alkol alan şahıslar gelirdi. Şuanda aileler geliyor. Balıkesir nefes alıyor. Bu projeyi çizenden de, yapandan da, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”HABER: UMUT SAYAN