Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı 12 yıldır yöneten Kamil Güler, olağan genel kurulda seçimi kaybetti. Kongreye aday olan Ersin Sözdemir, 211 oyla yeni başkan olurken, Güler 201 oyda kaldı.

Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu dün Grand Düğün Salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Kamil Güler ile Ersin Sözdemir’in listelerinin yarıştığı genel kurulda Sözdemir 211 oyla başkanlığa seçilirken mevcut başkan Güler 201 oy alabildi.

Divan Başkanlığı BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yönetimin faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından Güler yönetimi üyelerin oylarıyla aklandı.

 

“MARANGOZLAR SİTESİNDE KURALAR BU YIL ÇEKİLECEK”

Kongrede açılış konuşmasını yapan Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Güler, marangozun derdinin her zaman için kendilerinin derdi olduğunu ve bu dertleri çözmek için görev süresince çalıştığını söyledi ve OSB yapılan 247 adet marangozlar sitesi için kuraların bu yılın 9’uncu ayında çekileceği müjdesini verdi.

 

“BEN DEĞİL, BİZ OLACAĞIZ”

Kongrede daha sonra konuşan Ersin Sözdemir ise esnaf olarak önce pandemi ardından gelen ekonomik buhran ile mücadele ettiklerini söyledi. Sözdemir; “Bu sıkıntılar toplumun her katmanı ve odamız üyeleri üzerinde kendisini göstermektedir. Yüksek girdi maliyetleri ve pazar sorunu nedeniyle sektörümüz olumsuz etkilenmekte. Ancak bizler bin yıllardır üreten, üretmeyi adet edinen çocuklarıyız. Korkamadan üretelim, birlikte, bıkmadan, usanmadan üretelim.

Talip olduğumuz yönetiminde birlik ve beraberliği oda üyelerinin üretim faaliyetlerini destekleyeceğiz. Ben değil biz olgusunun yerleşeceğini huzurlarınızda aktarmak isterim” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Öte yandan Ersin Sözdemir’in başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer aldı:

Başkan: Ersin Sözdemir

Yönetim Kurulu: Erdal Demircan, Reşat Örs, Hasan Kurt, Fatih Akkoyun, Kadir Hoşafçı, Murat Bayer

Denetim Kurulu: Esra Damar, Harun Çamcı, Mustafa Başarır HABER: SONER KANBER