Balıkesir ve yöresinin en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan 2. Burhaniye Kitap Fuarı sona erdi. Birbirinden değerli yazar, şair, gazeteci, belediye başkanı ve siyasilerin katıldığı ve 6 gün süren fuar Burhaniye’nin markalaşmasına ise büyük katkı sağladı.

BAŞKAN SARI: BURHANİYE FUARI MARKALAŞACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye Belediyesi’nce düzenlenen 2. Kitap Fuarının tarihle kitabı sanatseverlerle buluşturduğunu söyledi.

Sarı, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Burhaniye Kitap Fuarımız markalaşma yolunca ilerliyor. Her yıl birbirinden önemli isimlere ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler’e teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, programla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Burhaniye Kitap Fuarımızın ikincisi düzenleniyor. Dolu dolu 6 gün sürecek etkinliklerde önemli yazarlar, siyasetçiler ve akademisyenler halkla buluşacak. Fuarımızın açılışını TBMM Başkan Vekilimiz Haydar Akar, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, Parti Meclisi Üyelerimiz Yaşar Seyman, Umut Akdoğan, Milletvekillerimiz Haluk Koç, Akif Hamzaçebi Ali Mahir Başarır, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin’in katılımıyla Burhaniye’mize yakışır şekilde gerçekleştirdik.

Ayrıca Genel Başkan Yardımcılarımız Av. Muharrem Erkek ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak’ın “Hukuk-Özgürlük-Demokrasi”, Milletvekillerimiz Murat Emir, Fikret Şahin ve Prof. Dr. Alpay Azap’ın “Salgının Dünü Bugünü”, Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın “Emek Demokrasi”, Gazeteci Yazar Can Ataklı’nın “Medyanın Ahvali”, Ayşenur Aslan ve Timur Soykan’ın “Medya Mahallesi” söyleşilerini keyifle izledik ve dinledik.

Fuar organizasyonunu gerçekleştiren Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler ve Sinan Karahan’a teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Burhaniye’yi kültürün ve sanatın başkenti yapma yolundaki çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın en güzel yansımalarından biri olan kitap fuarımız kültür, sanat ve edebiyat adına eşsiz paylaşımların yapılacağı güzel bir organizasyon olacak. Tüm okurları ve sanatseverleri fuarımıza katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. HABER: SONER KANBER