Balıkesir Karesi ilçesi Atatürk İlkokulu 4-H sınıfı öğrencileri geçen yıl “Küçük Yazarlardan Tatlı Öyküler” adlı kitabı yazdılar. Minik öğrenciler bu yıl da “Küçük Yazarlardan Bilim Kurgu Öyküleri” adlı kitabı e-kitap yazarak bu alandaki becerilerini ortaya koydular.

Balıkesir’in Karesi ilçesinde yaşayan ve Atatürk İlkokulu eğitim gören 4-H sınıfı öğrencileri yaşıtlarını kıskandıracak bir başarıya imza attı.

Geçtiğimiz yıl ‘Küçük Yazarlardan Tatlı Öyküler’ adlı kitabı yazan minikler bu yılda ‘Küçük Yazarlardan Bilim Kurgu Öyküleri’ adlı kitabı e-kitap olarak piyasa sundu.

Atatürk İlkokulu Müdürü Turhan Demirtaş, emek ve başarıları nedeniyle kitabı çıkaran öğrencilere birer anı madalyası ile ödüllendirildi.

Müdür Demirtaş: “Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırırken bir taraftan da yazma alışkanlığını kazandırmak vazgeçilmezimiz olmalıdır. Okuduğunu anlayan ve anladıklarını hayal dünyasında zenginleştirerek yeni öyküler kurgulayan öğrencilerin yetiştiğini görmek biz eğitimciler için son derece gururlandırıcı bir durumdur.

Öğrencilerimiz geçen yıl arkadaşlık ve hayvan sevgisini anlatan hikâyeler yazmışlardı. Bu kez de gelecekle ilgili hayallerini, bilim ve teknoloji ile birleştirerek bilim–kurgu türünde öyküler yazdılar. Okulumuz 4/H sınıfı öğrencilerinin, geçen sene olduğu gibi bu sene de öğretmenleri Sedat Arslan rehberliğinde böylesi güzel öykülere imza atmış olmaları okulum adına mutluluk vericidir. Belki de bu küçük yazarlar ileride tüm dünyanın tanıdığı, çok büyük yazarlar olarak karşımıza çıkacaktır; ne dersiniz? Bu anlamda öğrencilerimizi cesaretlendiren anne ve babalarının yanı sıra sınıf öğretmenleri Sedat ARSLAN' a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri umuduyla hepsine gelecekte de başarılar diliyorum. Keyifli okumalar dileğiyle” dedi.

Öte yandan toplam 54 sayfadan oluşan e-kitap okul sitesinde yayınlanan e-kitabı okumak isteyenler indirilerek okunabiliyor.