Balıkesirli kolonyacılarda bayram nedeniyle yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun talebi karşılayabilmek için fazla mesai başladı.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Balıkesirli kolonyacıları ve özellikle kolonyacılar sokağını tatlı bir bayram telaşı, tüm güzelliğiyle başladı.

Balıkesir’de yaklaşık 12 yıldır Milli Kuvvetler Caddesinde Kertil Çam Kolonyalarının satışını yapan  İsmail Ekim, bayramlarda en çok tercih edilen kolonya çeşidinin limon kolonyası olduğunu söyledi. Ayrıca Balıkesir’de kolonya çeşidinin fazla olduğunu belirten Ekim, sadece limon değil hazan, şehribanu, çam çiçeği, begonvil, yaz yağmuru gibi çeşitleri de vatandaşa tavsiye etti.

 

BALIKESİR DENİNCE AKLA KOLONYA GELİR

Bayramlarda tek bir müşterinin 10 şişeye kadar kolonya aldığı söyleyen İsmail Ekim; vatandaşları ucuz kolonya konusunda uyardı. Merdiven altı işletmeler yada marketler yerine bildikleri tanıdıkları esnaflardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde buluna Ekim, “Ucuz kolonya sizi sağlığınızdan edebilir” dedi.

Bayramda limon kolonyasının tercih edildiğini ifade eden Ekim, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Normal günlerde vatandaşların en fazla 5 şişe kolonya alıyor, ancak Ramazan Bayramı'nda bazı vatandaşların 10 şişeye kadar aldığı da oluyor. Kurum ve kuruluşlar ise 400 ile 500 şişe arasında sipariş verdiği oluyor.

Bayram için yurt dışından gelenlerde çok sayıda kolonya alıp gidiyor.

En kaliteli ürünler arasında yer alan limon kolonyası pek çok evde bulunan en kaliteli kolonyalar arasında yer alır. Bayramlarda da tercih edilmesinin sebebi insanı ferahlatması ve bir o kadar da rahatlatmasından kaynaklanıyor diyebilirim” dedi.

Ardından kolonyalar hakkında bilgi veren Ekim; “Kolonyanın sakinleştirici etkisi vardır, bu nedenle sinirli ya da üzgün kişilere sıklıkla kolonya tutulur, baygınlık geçiren kişilere kolonya koklatılır, çünkü her kolonyanın içinde %40 ile %80 oranında alkol vardır, bu da kişilerin çok daha kısa sürede kendisine gelmesini sağlar, kolonya güzel kokar ve ter kokusunu giderir, günümüzde mikrop ve bakterilere karşı korunmanın en pratik yollarından biri kolonya sürünmektir, başı ağrıyan kişiler şakaklarını kolonya ile ovarak kısa sürede ağrılarından kurtulabilir ama kolonyanın gözlere gelmemesine dikkat edilmelidir” dedi. ÖZEL HABER: AYDIN ENES ERBAŞI