Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Ankara ziyaretlerinin ardından ilçeye heybesi dolu geldi. Başkan Cankul, Ocak ayı içerisinde Kepsut Barajı ve Devlet Hastanesi projesinin ihaleye çıkacağını, 2024 yılında ise Organize Sanayi Bölgesi inşaatına başlayacağının müjdesini verdi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yeni yılın ilk gününde üç müjde birden verdi. Başkan Cankul, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığı temas ve ziyaretlerin ardından ilçeye kazandırdıkları yatırımları açıkladı.

 

KEPSUT BARAJI İHALEYE ÇIKIYOR

İlk olarak ilçeyi ve 13 kırsal mahallenin içme suyunu karşılayacak Kepsut Barajı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Cankul; “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Ankara’da bakanlıklar düzeyinde yoğun bir temaslarımız oldu. İlçemizde gerçekleştirmek üzere olduğumuz takibi ve son nihayete erebilmek için hem Tarım Bakanlığı’nda hem Sanayi Bakanlığı’nda, hem Sağlık Bakanlığı’nda yoğun temaslarımız oldu.

İlçemizin Karagöz Mahallesi’nin üst tarafında yapılacak olan Kepsut Barajı 15 Ocak 2023 tarihinde ihaleye çıkıyor. Bu aşamaya geldik artık. Bunun için çok mücadele ettiğimizi hepiniz biliyor ve görüyorsunuz. Ankara’da sırf o barajı ilçemize kazandırabilmek için yoğun bir temas halindeydik. Bununla ilgili milletvekillerimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ve sizlerin de desteğini yanımıza alarak projeyi ilçemize kazandırıyoruz. İhale proje bedeli 1 milyar 280 milyon lira. Bugün Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ayrılmış olan bütçenin 20’de 1’i bizim ilçemizde yapılıyor. Kepsut Barajı hem içme suyu hem tarımsal sulama projesi için kullanılacak. İlçemizin ekonomisini, gelişmesini sağlayacak ve kuru tarım yapılan 30 bin dekar arazinin sulu tarıma geçmesini sağlayacak. Yani ilçemize büyük katkılar sağlayacak” dedi.

 

DEVLET HASTANESİNDE MUTLU SON

Kepsut Devlet Hastanesi ihalesinin de yine Ocak ayında yapılacağı müjdesini veren Başkan Cankul, bu konuda şunları söyledi: “İlçemize kazandırmak istediğimiz ve 2 yıldır uğraştığımız Kepsut İlçe Devlet Hastanemizin de artık son aşamasına geldik. Zemin etüt çalışmaları başladı. Onun da Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkıyor. Onun da bakanlıktan sözünü aldık. Tam teşekkürlü, 50 yataklı bir hastane yapılacak. Bunun projesini daha önceden sosyal medya üzerinden sizlerle paylaşmıştık. Bu projenin aynısı Ocak ayında yapılacak ihale sonrasında ilçemize kazandırılacak. Bu konuda bize destek veren herkese de teşekkür etmek istiyorum. Bunu hep birlikte başardık.”

 

KEPSUT OSB İÇİN İLK ADIM ATILDI

Son olarak Kepsut OSB’nin ilçede işsizliği bitireceğini ifade eden Başkan Cankul, 2024 yılında arsaların yatırımcılara tahsisinin yapılacağını belirtti. Cankul; “Bir de organize sanayi ile ilgili bir projemiz var. Bu proje ilgili de çok fazla yol kat ettik. Bunun krolojik olarak 19 basamağı var. Biz bunun 11’inci, basamağını hallettik. Bundan sonra artık baş aşağı inecek. Biz asıl yokuşu çıktık. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alanın meradan çıkarılması ile ilgili çalışmalar da sonuç verdi. Artık orası Milli Emlak’a devredildi. Milli Emlak’tan da Sanayi Bakanlığı’na tahsis edilerek orada müteşebbis heyetinin oluşturulması, yönetim kurulunun oluşturulması, imarının ve altyapının yapılmasıyla orta vadede ilçemizin artık ekonomik olarak da kalkınmasını sağlayarak istihdam sorununu kökten bitirecek bir proje. Ben buradan sizlere söz veriyorum. 2024 yılında arsalar yatırımcıya tahsis edilmiş ve temellerin atılmaya başlandığı bir süreç yaşayacağız. İlçemiz de o tarihten sonra istihdam sorunu ile ilgili bir sorun kalmayacak. Bununla ilgili tüm plan ve hazırlıklarımızı da yaptık” dedi.